Az Anaheim Ducks valahogy idén sem tudja azt a teljesítményt nyújtani, mint amit jó pár éve megszokhattunk tőlük. A főcsoport 13. helyén állnak csak, pedig olyan nagy hiányzójuk nincs. A házi pontversenyt Getzlaf vezeti, mint már évek óta, 32 meccsen 25 pontot termelt. Silfverberg is jó formát hoz idén, ahogy Rakell is. Ők is 20 pont felett járnak mindketten. Kesler kellene még ebbe a csapatba, de már a szezon eleje óta sérült, és kitudja mikor tud visszatérni. Érzésem szerint Adam Henrique se nagyon találja a helyét ebben a csapatban, ő 15 pontot tudott csak összehozni eddig. Kapuban Gibson várható kezdőnek 91%-os mutatóval, de igazság szerint egyik Ducks kapus sem tartozik a legbiztosabb kezűek közé.

A Rangers is elég gyengén kezdte a szezont, de az utóbbi pár hétben megindult náluk valami, és el is indultak szépen felfelé a tabellán. Kapuban Lundqvist várható kezdőnek. Még leírni is szörnyű, de jelenleg ő számít a gyengébb kapusnak a vendégeknél, és mivel a Ducks nem egy óriásölő, így valószínűleg most a svéd veterán kap lehetőséget. Kakko, aki 1/1 volt idén eddig nem tűnik ki nagyon a mezőnyből. Csak 15 pontot szerzett, ami még lehet jobb persze, de anno Laina van Stamkos vagy Hischier is jobban kezdett mint most Kakko. Artemi Panarin ellenben bődületesen jó teljesítményt nyújt, 31 meccsen 41 pontnál jár, a player special fanoknak mindenképpen őt ajánlom. 30 pont felett más nincs is, 20 pont felett is csak Strome és DeAngelo. De alapjában nem olyan rossz ez a Rangers, vannak gyengébb napjaik, de véleményem szerint ezzel a kerettel és formával meg kell lenni idén a rájátszásnak.

A Rangers azon kevés csapatok közé tartozik már egy ideje, akiknek idegenben valamiért mindig jobban megy. Az okát nem tudom én sem. Az elmúlt 6 idegenbeli meccsükből csak egyszer kaptak ki. Bátrabbaknak ez az opció is jó lehet. Ha az egymás elleni eredményeket nézzük, nem sok olyan példa van benne, amikor a Rangers nem tudott 3 gólt ütni a kacsáknak. Az emberelőnyök kihasználását tekintve a 10. helyen áll a Rangers liga szinten, a kacsák a 2. legrosszabbak. Az emberhátrányos védekezés nagyjából megegyezik a két csapatnál. Erősebb alakulatnak érzem jóval most a vendégeket, a 2.5 feletti vendég gól 1.97-ért pedig nagyon jó szorzó. Erős tippnek érzem ezt, akár picivel nagyobb téttel is merem ajánlani.

Anaheim Ducks - New York Rangers: A vendég csapat összes gólja - Rendes játékidő - Felett/alatt tipp