Nyolcadik meccsét nyerheti zsinórban a Calgary, ha este legyőzi a Carolina-t. Jó formában vannak a hazaiak, és csak 5 pont választja el őket a főcsoport 1. helyétől. Sean Monahan 34 meccsen 28 pontot szerzett, és az elmúlt 4 meccsen zsinórban mindig szerzett pontot, egy assziszt ma is összejöhet neki, player specialra őt húznám be. A házi pontversenyt is ő vezeti, utána jön Matthew Tkachuk 27 ponttal, majd Gaudreau 26 ponttal. Gaudreau is belendült az utóbbi időben, nem kérdés, hogy át fogja venni az első helyet hamarosan a pontversenyben. A védelemből Giordano szerepel a legjobban a maga 17 pontjával. Kapuban Rittich várható mindenképpen kezdőnek, aki jelenelg 91.4%-os védési mutatóval rendelkezik.

A vendégek is jó formában vannak, az nem is kérdés. Az utolsó meccsükön egy erős 0-0 után kaptak ki hosszabbításban a Canucks otthonában. Itt kapuban Mrazek várható kezdőnek, aki valamivel több mint 90%-ot tud idén. A házi pontversenyt Svechnikov vezeti, aki 31 meccsen 34 pontot szerzett, innen őt ajánlom player specialra. Őt Teravainen követi 31 ponttal, majd a védelemből Hamilton 30 ponttal. Aho nevét is mindenképp meg kell említeni, nem sokkal marad el a 3 dobogóstól, ő 29 pontot kapart össze eddig. Egyébként a vendégeknél sokkal jobban eloszlanak a pontok mint a hazaiaknál, és játékra is egységesebb csapat benyomását kelti a Carolina.

Bár jó formában van a Flames, a védelem annyira nem remekel náluk, ez tisztán látszik. Úgy vannak vele, hogy egyel többet kell lőni mint az ellenfél, és ennyi a recept. A 100 bekapott gól elég sok, az előttük lévő 6 csapat közül a főcsoportban csak az Edmonton kapott be több gólt, a többiek még a 90-et sem érik el. A Carolina 32 meccsen 103 gólnál jár, úgy, hogy az utolsón ugye egyet sem lőttek. Ez így is 3-as átlag fölött van, és azért nem sűrűn esik meg velük, hogy egymás után két meccsen kikapnak. A Flames - Hurricanes párharcok úgy általában gólgazdagok szoktak lenni. Hogy ki fog nyerni, azt nagyon nehéz lenne megtippelni erre a meccsre. De a 3 vendég gólt elég jónak érzem 1.72-ért, de annyira nem vagyok benne biztos, mint a New York Rangers 3 góljában, így a házat semmiképp se tegyük fel rá.

Calgary Flames - Carolina Hurricanes: A vendég csapat összes gólja - Rendes játékidő - Felett/alatt tipp