Még mindig nem sikerült kimászni a hatalmas gödörből a Red Wings-nek, annak ellenére sem, hogy az utolsó meccsen sikerült legyőzniük a Winnipeget. Azt a meccset mondhatni két játékos hozta le a Red Wings-nek, Zadina, aki 3 pontot szerzett, valamint Hronek, aki 2 pontot. Hronek 17 pontnál jár eddig, Zadina pedig 6 meccsen 8 pontnál. A házi pontversenyt Bertuzzi vezeti 25 ponttal, őt Mantha követi 23 ponttal, de rajtuk kívül senki más nincs a csapatban 20 pont fölött. Ez nagyon gyenge annak fényében, hogy van, ahol már van majd 50 pontos játékos is. Kapuban is irtózat gyenge a Detroit. Az első számú Bernier is csak 89%-ot tud, Howard 88.7-et, Comrie pedig 2 meccsen egy harmatos 85%-ra volt képes.

A hazaiaknál Tatar vezeti a házi pontversenyt 28 ponttal. Armia is visszatért sérüléséből. Ő jól kezdte a szezont nagyon, ha így folytatja nem sokáig lesz a Montrealba szerintem. Gallagher 26 pontnál, míg Danault 25 pontnál jár. A védelemben Weber emelkedik ki, aki 26 pontot tudott eddig, őt Petry követi 17 ponttal. Az is sokmindent elárul, hogy a Detroitban csak 1 védő van 10 pont felett, a már említett Hronek. Kapuban Price már 25 meccsen kapott szerepet, amin 90.3%-ot tudott lehozni. Ez sem túl erős mutató, de a Detroit ellen mindenképp elég lesz szerintem.

Egy szó mint száz, mindenképp esélyesebb hajnalban a Montreal, főleg úgy, hogy a vendégeknél Larkin pályára lépése sem biztos. Emberelőnyökben jobb a Montreal jóval mint a Detroit. Az emberhátrányos védekezés mindkét csapatnál gyatra, de a Detroit a ligautolsó ilyen tekintetben. Az elmúlt 10 meccsen 9 alkalommal a rendes játékidőben kapott ki a Red Wings. A Winnipeg ellen győztek legutóbb, de ez inkább vak tyúk is talál meccs volt. Emberemlékezet óta nem nyertek sorozatban két meccset, sima hazai győzelmet jósolok ma, akár hendikeppel is.

Montreal Canadiens - Detroit Red Wings: Rendes játékidő - Mérkőzés tipp