Nagyot "szívott" szombaton az ezen a Bordeaux - Strasbourg francia élvonalbeli bajnoki mérkőzésen házigazda FC Girondins Bordeaux. Ugyanis úgy alakultak a dolgok - pontosítás, amikor néztem, akkor még így voltak, de mivel éppen több francia bajnoki meccs is zajlik éppen miközben írok, lehetséges, hogy közben változik a tabella -, na, szóval úgy alakultak a dolgok, hogy az 5. helyről a 7. helyre "csúszott le" az FC Girondins Bordeaux. Elhiszem, hogy ez nem éppen kellemes dolog, de hát előfordul az ilyesmi. Korábban is előfordult már ehhez hasonló eset, tehát volt már bőven idő hozzászokni az ilyesmihez.

A Nantes és Reims együttesei előzték meg a Garonne-partiakat, de ez az előzés a borvidékiek számára ideális esetben csak átmeneti valami lehet és mindössze csak 1 napig tarthat, hiszen vasárnap Bordeaux - Strasbourg mérkőzést rendeznek a francia élvonalban. Amennyiben pedig ezen az előbb említett meccsen a 26 pontos házigazda csapat le bírja győzni a 21 ponttal 15. helyezett RC Strasbourg gárdáját, akkor nem csak visszafelé való előzés történhet, hanem még az is megtörténhet, hogy az FC Girondins Bordeaux csapata egészen a 4. helyig lép előre. És ezzel, természetesen, harcban lehet ebben az idényben a Bajnokok Ligájába vagy az Európa Ligába jutásért. Tehát elvileg van oka az RC Strasbourg elleni jó szereplésre az FC Girondins Bordeaux csapatának, de, persze, csakis a játékosokon fog majd múlni, hogy élnek-e a lehetőséggel. Elvileg lenne miért küzdeniük, de azért nem érdemes elfelejteni, hogy franciákról van szó. Szóval: "csak nyugisan".

A hazaiaknál mindenki egészséges, nem lesz egyetlen hiányzó sem, s így a pillanatnyilag legjobb csapatát küldheti majd pályára a néhány évvel ezelőtt Székesfehérváron edzősködő portugál Paulo Sousa. A vendégeknél is majdnem így alakultak a dolgok, de csak majdnem, hiszen ott van egy hiányzó, éspedig a védekező középpályás Jeremy Grimm. Egyelőre még azt is híresztelik, hogy a bosnyák középpályás Sanjin Prcic és a francia védekező középpályás Jean-Ricner Bellegarde sem bírnak majd játszani, mert még kisebb sérüléssel bajlódnak. Nyilván majd legkésőbb meccskezdéskor ki fog derülni, hogy igazából mi van velük.

Izgalmas meccsre nem számítok, de arra azért igenis hogy némi szerencsével a hazaiak nyerhetnek majd 1-2 gól különbséggel.

Tipp: győz az FC Girondins Bordeaux.

Bordeaux - Strasbourg: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp