Nagyon döntetlen szaga van nekem ennek a német élvonalbeli mérkőzésnek, de mivel nem igazán szokásom döntetlen eredményekre tippelni, ezért az lesz ennél a találkozónál, hogy önhatalmúlag némi előnyben részesítem a házigazda berlinieket és megszavazom a győzelmüket. Természetesen nem számítok én egyáltalán holmi könnyed berlini sikerre, hanem inkább egy szikrázóan kemény csatában és nagy nehezen megszerzett 1 gólos hazai győzelemre. Elvégre ez az FC Union Berlin legyőzte már otthon a Borussia Mönchengladbach és a Borussia Dortmund csapatait is, s ezek az előbb említett neves csapatok közül jelenleg mindkettő dobogós a német Bundesligában. Szóval, azért általában nem teljesít rosszul otthon a német fővárosi gárda és ezért szerintem van esély arra, hogy nyerjen ezúttal is, most éppen a TSG Hoffenheim ellen.

Sőt, még a jelenlegi formák tekintetében is a berlinieknél van az előny, hiszen ők sokkal jobb formában vannak, mint a TSG Hoffenheim labdarúgói. No, és az előbbi mellett még abban is náluk van az előny, mármint a berlinieknél, hogy ez a csapat annyira jól teljesít hazai pályán, hogy a legutóbbi három otthoni meccsen nem csak veretlen maradt, hanem még csak gólt sem kapott. Nem tudom, hogy mennyire sikerült "átvinni" a dolgot, mert igazából csakis azt akarom mondani, hogy az ezen a két körülbelül egyforma képességű csapat közül most éppen az FC Union Berlin van jobb formában, mint a TSG Hoffenheim.

Lesznek hiányzók mindkét csapatnál: a hazaiaknál Grischa Prömel, Keven Schlotterbeck, Akaki Gogia és Laurenz Dehl, illetve a vendégeknél az algériai Ishak Belfodil és a svájci Steven Zuber. Ám, szerintem, ennél az FC Union Berlin - TSG Hoffenheim meccsnél egyáltalán nem az lesz a döntő dolog, hogy éppen kik nem játszanak, hanem sokkal inkább az, hogy a két csapat játékosai közül kik lesznek azok, akik ki tudják használni - vagyis még pontosabban: értékesíteni bírják – jobban a helyzeteiket.

Tipp: győz az FC Union Berlin.

1. FC Union Berlin - TSG Hoffenheim: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp