Körülbelül egy hét szünet után végre visszatér a KHL. A Dinamo Riga máris a legnehezebb ellenféllel kezdhet. Pedig van gond a hazaiaknál gazdagon. Az utolsó 4 meccsüket elvesztették a rendes játékidőben, még a szintén harmatos Cserepovec is megverte őket 0-1-re. A védelemből hiányzik Zile, míg a támadóktól Protapovich. Statisztikáig alapján egyébként ez a két játékos amúgy sem sok vizet zavart a pályán. A csapat két legjobbja Darzins 26 ponttal, valamint Brandon McMillan 20 ponttal. A védők közül még a 10 pontot sem érte el senki, de a támadók közül is csak 4 játékos van 10 pont felett a már említett kettővel együtt. Idén már 4 kapust is kipróbált a liga, a legjobban a szebb időket is megélt Salak szerepel, ő 91%-ot tud, ami NHL-ben jó lenne, ide gyenge sajnos.

A CSZKA jó formában ment el a szünetre, és nem is kérdés, hogy csak a rendes játékidős győzelem lehet a cél. Az alapszakasz győzelem minden ligában fontos, ahogy itt is. Jelenleg a 3. helyen vannak a moszkvaiak a ligában. Az SZKA simán fogható (bár valószínűleg a szentpéterváriak is nyernek ma), a Kazany az első, 5 ponttal megelőzve jelenleg a Moszkvát. Az emberelőnyök kihasználásában a 4. legjobb a CSZKA, az emberhátrányos védekezésben pedig a 3. legjobb. A Riga ezzel szemben mindkét játékhelyzetben a mezőny végén kullog, az PK mutatóban konkrétan a liga legrosszabbja. Kapuban Sorokin 93.4%-on véd, de ma valószínűleg Larsson fog kezdeni, aki 92.5%-ot tud. A házi pontversenyt Kaprizov vezeti 30 ponttal, szorosan mögötte jön Vey 29 ponttal. De akár Grigorenko vagy Sekac nevét is megemlíthetnénk, ők is jó formában vannak idén.

Egészen 2013 októberéig kell visszamenni ahhoz, amikor utoljára a Riga megverte a CSZKA-t. Idén az első egymás elleni meccsükön 6-1-re nyert a Moszkva. Az nem kérdés, hogy minden téren a Riga fölött áll a Moszkva. Anyagilag, technikailag, egyéni teljesítményileg, mindenhogy. Véleményem szerint ma csak akkor nyerhet a Riga, ha vendég oldalon mindenki lebetegszik, a maradék meg fél lábbal játszik. Plusz még nagyon nagy szerencse ezekhez. A hendikeppes Moszkva győzelem 1.65-ért ajándék szerintem, kár lenne kihagyni.

Dynamo Riga - CSKA Moszkva: Hendikep - Rendes játékidő - Hendikep tipp