A nyúl, meg a vadászpuska jut eszembe a német Bundesligáról. Mindenki tudja, hogy a nagyok (Bayern, Dortmund), minden bizonnyal ismét bezsebelik majd a salátástálat. Mégis a nyulak (Leipzig, ’Gladbach) viszik a vadászpuskát, és kegyetlenül húzzák be a kötelezőket. Most a 16. fordulóban fordulhat egyet a kocka, nézzük a részleteket.

Hogyha csak a hazai meccsek tabelláját nézzük, látható, hogy a Signal Iduna Park félelmetes bevehetetlen helyszín és nem csupán a német csapatoknak. Bizony itt a Barca és az Inter is szorult a Bajnokok ligájában. Cseppet sem kívánom csorbítani a vendégek továbbjutásának értékét az európai kupaporondon, de azért a Lyon, Zenit, Benfica trio egyike sem „A top klub” szint! Szememben ezért Favre mester csapata nagyobbat ment Gulácsiéknál. Rausék energiái most nyilván a Bundesligára összpontosulnak majd. Az éllovas lipcseiek négyegységnyi előnyben vannak a Dortmunddal szemben, amin egy esetleges győzelemmel jelentőset faraghatnak a hazaiak. Nem lesz könnyű dolguk, mert ellenfelük vezeti a vendég meccsek alapján is tabellát. Más kérdés, hogy legutóbbi három győztes találkozójuk (Hertha, Paderborn, Düsseldorf) alsóházi csapatokkal szemben volt.

Legnagyobb erénye Nagesmann legénységének a kiegyensúlyozottság, és az, hogy képesek érvényesíteni a papírformát. Valahol mégis várom, hogy mikor botlik meg az RB, mert az, hogy ő telel ki éllovasként, az mégsem reális. Hat mérkőzést nyert zsinórban a Lipcse, legutóbb Freiburgban kapott ki október végén. Mégis szkeptikus vagyok dortmundi vendégjátékuk kapcsán, mert legyőzötteik válságban lévő alakulatok, újoncok voltak, mondhatni teljesen más szint, mint az aktuális ellenfelük. Némiképp a sorsolás szerencsés mivolta is hozta, azt, hogy ott van a Leipzig ahol!

Kemény rangadóra számítok szerda este, melyen nem tudom elképzelni azt, hogy megtöri a hazaiak veretlenségét a listavezető. Nagy zárkózási esély ez a Dortmund számára, szerintem él is majd vele, tippem szokásos módon a biztonságot célozza:1x! Játékerőben, motiváltságban a hazaiak felé billen nálam a mérleg, nem is értem a feldobott szorzót e kétesélyes kimenetelre...

Borussia Dortmund - RB Leipzig: Dupla esély - Dupla esély tipp