Múlt héten tettem egy ígéretet, amit most betartok: minden Hertha-meccsre tolom az overt. Mindig azt mondják, hogy ha leelemezted a meccset, és kialakult benned a meggyőződés a tippre, ha végül mégsem jön be, akkor sem kell hibáztatnod magad. Te mindent megtettél azért, hogy sikeres legyél, a tipped ült, de az ott adott körülmények miatt nem lett nyertes. Ezért nem szabad utána kapkodni, mert előbb-utóbb visszajön a bukott tipp. Mindig ezzel a hülyeséggel vigasztalom magam, hogyha elbukom a tippem… ????

A Hertha-Freiburg meccsen kigondoltam a sok gólt, de nem az valósult meg, amit kiokumláltam. A Hertha nem támadott, és nem is nyomott, csak tingli-tanglizott. Mindezt a hazai pályán. Szégyen. Ezen bukott az over. Ha az általam várt agyatlan előrefocit játsszák, akkor megvan a tipp, mert a Freiburgnak több tere nyílt volna, és nem csak pontrúgásokból veszélyeztethet. Ugyanis a Freiburg is akkor tud jól játszani, ha nagyobb helye van, de mivel a Hertha Berlinben is kontrázott, így buktam a tippet.

A kérdés az, hogy a Hertha a Bayer ellen is ilyen alárendelt szerepet akar-e magának (hazai pályán a labdabirtoklása 38% volt, ami kb. nulla)?! A Leverkusen Kölnben úgy kapott ki, hogy 20 percet kettős emberhátrányban, fél órát pedig 10 emberrel játszottak. Aleksandar Dragovic a védelem tengelyéből szállt ki 60 perc után, ami valljuk be, nagy érvágás volt a védekezésüknek. A pótlásáról most a görög Panagiotis Retsos fog gondoskodni, aki nagyjából játszott ebben a szezonban egy teljes meccset (BL: Lokomotiv Moszkva ellen). Hát ő nem egy nagy aduász, az bizonyos. A másik piros lapos hiányzó a jamaikai csatár, Leon Bailey lesz, aki nem nagy baj, hogy távol marad, mivel – valljuk be – elég nagy suttyó.

A Leverkusen az utolsó két mérkőzésén nem lőtt gólt (Juventus és Köln ellen), ami elég nagy ciki. Csináltak már egy ilyet októberben (Atletico Madrid és Frankfurt ellen), akkor utána hazai pályán a Werder Bremen ellen 2-2-öt játszottak. Valami ilyesmit várok most is Peter Bosz mester fiaitól. A győzelmükben nem vagyok biztos, de abban igen, hogy legalább két gólt fognak rúgni, Dragovic hiánya miatt érzek gólt a Herthában is.

Bayer Leverkusen - Hertha BSC: Gólok száma - Felett/alatt tipp