Érdekes meccs lesz, és szerintem itt lehet találni jó fogadási opciót. Az Everton vezetősége kirúgta Marco Silva menedzsert, és ideiglenesen Duncan Ferguson-t nevezte ki a csapat élére. A skót excsatárral megverték a Chelsea-t (3-1) és döntetlent játszottak a Manchester United-del (1-1). Nem rossz eredménysor, így sokan azt várták, hogy Ferguson megkapja a végleges lehetőséget a bizonyításra. Akik ezt gondolták, most csalódhattak, mivel bejelentették, hogy Carlo Ancelotti papát hozzák vissza a ködös Albionba. Utolsó mérkőzésén ül tehát a padon Ferguson. A kérdés az, hogy mennyire szolidárisak vele a játékosok, mennyire kedvelték meg és mennyire tudja őket motiválni?

Azt tudjuk, hogy Moise Kean-el volt egy csörtéje Ferguson-nak, ami felettébb ciki volt. A United elleni meccsen becserélte, majd 20 perc után lecserélte a csatárt. Jelentheti-e ez azt, hogy probléma van a játékosok és Ferguson között? Szerintem nem, mivel úgy látom, hogy a szurkolók és a játékosai is mögötte állnak. Ez pedig jó hír az utolsó mérkőzésén.

A Leicester Brendan Rodgers menedzserrel szárnyal, ezt kétség kívül ki lehet jelenteni. Sorban 8 mérkőzést nyertek meg, amelyet hétvégén a Norwich elleni 1-1 tört meg. Mindez nem jelenti azt, hogy a formájukkal lenne gond, hanem inkább azt, hogy elkezdtek utazni rájuk az ellenfelek.

Hétvégén komoly bajnoki forduló lesz: az Everton az Arsenalt fogadja, a Leicester a Manchester City otthonába látogat. Egyértelmű prioritást élvez a hétvégi bajnoki mindkét csapatnál. Azonban ha odatesszük, hogy ez lesz Ferguson utolsó meccse, Gylfi Sigurdsson és Djibril Sidibe állítólag felgyógyultak és kezdenek, a másik oldalon pedig ott a jó forma, ellenben a hétvégi nagy derbi árnyéka is, ami miatt Rodgers pihenteti jó pár sztenderd kezdőjét. Azt beszélik, az eddig többnyire padozó Danny Ward, James Justin, Wes Morgan, Christian Fuchs, Hamza Choudhury és Demarai Garay is kezdeni fog.

Több preview-t is olvastam, mindenhol azt várják, hogy a Rókák ütik a Stolverkosokat. Őszinte leszek; én fordítva várom, szerintem az Everton fog továbbjutni. Azonban a végeredmény tipp rizikós. Mindenki 2-1-es vendég sikert jósol, ha pedig ez bejön, akkor a mindkét csapat lő gólt opció is nyertes. Így viszont legyen ez, szerintem ez a biztosabb.

Everton - Leicester City: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp