Jelentős rangadó lesz ez a Manchester City - Leicester City mérkőzés az angol élvonalbeli bajnokságban. És bizony nem csak arról szól a dolog, hogy a házigazda és 35 pontos 3. helyezett Manchester City fogadja vendégként a 39 ponttal 2. helyezett Leicester City csapatát, hanem inkább és elsősorban és főleg arról szól a dolog, hogy amennyiben nem győznek otthon a manchesteriek, akkor minden bizonnyal idő előtt véget fog érni számukra az újabb bajnoki címért zajló küzdelem. Mert hiszen, ha a vendégcsapat pontot bír szerezni vagy akár még nyerni is bír idegenben, akkor bizony onnantól kezdve teljesen egyértelműen csak a Leicester City és a veretlenül éllovas FC Liverpool fognak küzdeni a bajnoki cím megszerzéséért. Tehát lehet mondani, hogy ennél a meccsnél óriási lesz a tét a hazai csapat számára, hiszen neki minden bizonnyal "dupla vagy semmi" lesz a találkozó. A vendégeknek pedig szintén, vagyis pontosabban, náluk azért mégsem "dupla vagy semmi" a dolog, hanem csak annyi, hogy egy nagyon jelentős riválissal kevesebb lehet számukra ellenfél a bajnoki címért zajló versenyfutásban.

A hazaiaknál jobbára csak a már "megszokottak" lesznek a hiányzók: a francia Aymeric Laporte, a német Leroy Sane, az angol válogatott hátvéd John Stones, az argentin Sergio Agüero és a spanyol David Silva. A vendégektől csak a 0 (nulla) játékperccel rendelkező csere, Matty James lesz kénytelen kihagyni a mérkőzést. Ez azt jelenti, hogy hazai oldalon egy olyan csapat fog felsorakozni, amelyik fontos gólszerző csatárt és játékmestert és szintén fontos középső hátvédeket fog hiányolni, viszont a hiányzókat megfelelő és közel azonos képességű labdarúgókkal képes pótolni, míg pedig a vendégeknél gyakorlatilag az összes jobb focista bír majd játszani.

Ezért nálam arról szól a dolog, hogy sok gól lehet ezen a meccsen, s végül az a csapat bír majd diadalmaskodni, amelyik kevesebbet hibázik. Valószínűnek tartom, hogy a vendég Leicester City megpróbál majd "élni" azzal a lehetőséggel, hogy a főbb középhátvédek hiányoznak majd a hazaiaknál, ellenben viszont a Leicester City gólvágói nagyszerű formában vannak (főleg Vardy), és gólt vagy gólokat fognak szerezni a vendégek. Ha ez tényleg így alakul, akkor "bejöhet" a tippem, hiszen abban teljesen biztos vagyok, hogy az utolsó szalmaszálba kapaszkodó hazaiaknak muszáj lesz mindig góllal válaszolniuk a vendéggólra és muszáj lesz nekik több szerzett góllal zárniuk a meccset. Persze, ez csakis abban azt esetben lehet így, ha ők is még ezután is harcban kívánnak lenni a bajnoki címért.

Tipp: Manchester City 3.5 gól felett.

Manchester City - Leicester City: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp