Már a 17. forduló következik az olasz élvonalban. Megakadt a szemem egy várhatóan könnyen megvalósuló overen, amit szokásomhoz hűen ki nem hagynék. Mazzarri Torinója háromvédős rendszerben a 3-5-2-ben felálló sereghajtó Spalt fogadja. A hazaiak rendre a 3-4-3-at favorizálják, ami üdvös, mert az egymásnak feszülő három csatár, három védő és a köztük lévő minőségi különbség eldönti majd a meccset vélhetően a Bikák javára.

Egyértelmű favorit hazai pályán a Granata, rájuk 1.70 a feldobott szorzó, ami bevállalható lenne. Azonban Semplici együttese sokszor képes borsot törni ellenfelei orra alá, s rendre megszenvednek vele a nagy csapatok is: Inter 2:1, Milan 1:0, vagy legutóbb a Roma, akinek 0:1-ről kellett fordítania. Annak ellenére, hogy a Petagna/Paloschi csatárkettőssel áll fel a ferrarai csapat a legkevesebb gólt lőtte a ligában: a megszerzett tíz találat a meccsenkénti egyet sem éri el. A fő ok nyilvánvalóan a keret minőségében van. Csak összehasonlítás végett a vendég játékosok 68 millióra taksált összértéke háromszorosa a Ferencvárosénak (igen a Serie A tökutolsójáról van szó!), de aktuális ellenfelének a negyede. S, hogy a döntően támadó attitűd ellenére, miért ilyen kevés gólt szerez a Spal egyszerű és logikus a válasz. Itáliában a 4-5-1-es, és 4-4-2 es hadrendben felálló ellenfelek szépen felőrlik a minőségileg gyenge középpályát és nem tud odaérni a kapu elé sereghajtó. Úgy vélem, hogy a Torino felállása kedvez majd a gólhelyzetek/gólok megszületésének. A téli szünet előtt nyilván elmozdulna az utolsó pozícióból a vendéggárda, ezért mennie kell előre a pontokért, hiszen egy döntetlen semmit sem ér!

Hasonló vágyai vannak a hazaiaknak is! Kell a Bikáknak a három pont, hogy zárkózzanak a hatodik helyen álló Atalantára. Kell – e jobb ellenfél ehhez, mint a sereghajtó? Mazzarri erős kerettel gazdálkodhat: Bellotti, Verdi és Zaza piaci értéke több, mint az egész ferrarai kereté…Érdekes egyébként a Granata helyzete a ligában, mert a 21:24-es gólaránya vízválasztó a tabella kilencedik pozíciójában. Az előttük lévők gólaránya mind pozitív, a mögöttük lévő csapatoké viszont mind negatív. A tipp szempontjából igencsak örvendetes, hogy a Torino egyaránt lövi és nyeli a találatokat, s ettől máris közelebb érzem magamhoz a tétem 30 százalékos profitját.

Azt várom, hogy mindkét fél a győzelemre tör majd a meccsen. A keretek közti minőségi és értékbeli különbség Mazzarriék malmára hajthatja a vizet. Ha meglepetésre a vendégek találnak be előbb, akkor felborul majd a pálya és okkal bízhatunk az egyenlítésben. Ha a Torino kezdi meg a gólok termelését, akkor a Spalnak muszáj lesz kockázatot vállalnia, ami megint csak erősíti a tippet!

Torino - Spal: Gólok száma - Felett/alatt tipp