Számomra a csütörtöki nap csúcsmeccse a Gary Anderson - Nathan Aspinall találkozó lesz. Bár Aspinallt talán nem lehet egy lapon említeni a legnagyobbakkal, friss hús még a dartspiacon, de azért az elmúlt 1-2 évben több tornán bizonyított, megmutatta, hogy nagyon jó játékos, mentálisan erős, szóval övé a jövő. Abból a bizonyos mentális erőből legutóbb is mutatott ezt-azt, hisz RAtajski 3-1-es szetthátrányból visszajött egálig, aztán a hetedik, a döntő szettben 3-0-ra Aspinall tudott győzni. A braekek meccsén az utolsó szettben kétszer is elvette Rajatski kezdését.

Ansersonnak sem volt könnyű meccse legutóbb Searle ellen. Sőt ott táncolt a szakadék szélén, hisz ellenfele 3-1-es szettelőnyt épített magának. Aztán Andersonon nem nagyon látszott, hogy megingott volna, És bár messze volt a játéka az űrdartstól, erősebb játékot mutatott, mint Searle, aki fejben elfáradt. Izzadt is a feje a hosszú haja alatt, csak törölgette magát, és mivel a játék sem ment már annyira neki, még jobban izzadt. Anderson meg csak megingás, mimikák, nélkül tolta neki, és 1-3-ról fordítva megnyerte a meccset.

Igazából nekem kicsit hasonlít a két játékos, mármint Anderson és Aspinall. Stabilnak tartom mindkét játékost, és bár rögtön magamnak mondok ellent, de mindkét játékos képes elveszíteni a fonalat. Anderson ugyanúgy képes ledobni a láncot, mint Aspinall. Viszont azt csakis becsülni lehet bennük, hogy képesek magukat újraépíteni, képesek visszajönni vesztett helyzetből. Asp például a jól játsszó Baggish ellen elveszítette az első szettet, de aztán hozta a következő hármat.

Mivel Asp viszonylag rövid időt töltött az elitben, Anderson meg az előző idényében eü problémái miatt sok versenyt hagyott ki, így egymás elleni múltjuk nem igazán van. Egy meccs meg nem meccs. Én nem tudom elképzelni, hogy itt akár Anderson, akár Asp 4-0 vagy 4-1 arányban nyer, ez bizony kiélezett találkozó lesz, itt én a vesztes félnek is adok minimum két szettet.

Anderson, Gary - Aspinall, Nathan: Szettek száma - Felett/alatt tipp