A KHL-ben az ünnepek alatt sem áll le az élet, ott majd januárban lesz kis szünet. A liga 4. helyén áll jelenleg az Avangard, csak az SZKA, a CSZKA és a Kazany előzi meg az omszkiakat. Kapuban Bobkov 92.8%-on véd, de az összes eddig bevetett hálóőrük tudja a 92% feletti teljesítményt. Hiányzó is van a vendégeknél, akik közül Sudnitsint és Chudinovot említeném meg. Sudnitsin az egyik kapus, de mint előbb írtam, a kapusposzt jól működik, az első számú ott van, így ez nem nagy probléma. Chudinov a védelemből hiányzik, de eddig 4 pontot szerzett. Összehasonlításképpen a legjobb védő Voynov 26 pontnál jár már. Őt egyébként Pokka követi 11 ponttal. Elöl is nagyon rendben van az Omszk, Semyonov és Beck harcolnak a legjobb csatár titulusért házon belül, de 7 játékos van, akik 15 vagy több pontot értek már el a szezonban a csatárok közül.

A Nizhnekamsk csak a 18. helyen van a ligában, és a kicsivel több mint 40 meccsből mindössze 14 alkalommal tudtak nyerni. Eddig két kapust vetettek be idén, elég jól rotálják őket. Barulint várom kezdőnek, aki 91.6%-ot tud, de társa sem éri el a 92%-ot. Nagy hiányzójuk Pavel Poryadin, aki 17 pontot szerzett eddig a ligában, a házi pontversenyben a 3. helyen áll jelenleg. Matt White az első egyébként 22 ponttal, senki más nem tudta elérni még a 20 pontot sem.

Emberelőnyökben nagyjából azonos szinten van mindkét brigád. Viszont emberhátrányos védekezésben magasan jobbak a vendégek. Kapusposzton is a vendégek felé billen a mérleg nyelve, ahogy egyéni teljesítményekben is jobban állnak a vendégek. Ugyanannyi meccset játszott mindkét csapat az alapszakasz során eddig. Az Omsk 100 gólt lőtt, a Nizhnekamsk 98-at. Viszont az Avangard jóval kevesebbet kapott, szám szerint 22-vel. Az Omsk legutóbb kikapott a Traktortól hazai pályán. Az eddigi 41 meccsen csak 3-szor fordult elő velük, hogy egymás után két meccset elveszítsenek. A hazaiaknál más a helyzet ebben a mutatóban. A Nizhnekamsk viszonylag sok gólt lő, de ugyanannyit is kap. Az Omsk azért 2 gólt szinte minden meccsén lő, nagyon ritka hogy nem, amivel már visszakapjuk a tétünket. A 3 vendég gól 1.55-ös szorzóért erősen ajánlott, akár nagyobb téttel is merem ajánlani.

Neftekhimik Nizhnekamsk - Avangard Omsk: A vendég csapat összes gólja - Rendes játékidő - Felett/alatt tipp