Hajnalban visszatér a karácsonyi szünetről az NHL is, nem is kevés mérkőzéssel. A Boston a Sabres otthonában szerezhet újabb értékes pontokat, amire minden esélye meg is van a bocsoknak. Brad Marchand és David Pastrnak óriási harcban van a házi pontversenyben. Mindketten 54 pontot szereztek 38 mérkőzés alatt, ami több mint kimagasló teljesítmény. Bergeron 29 meccsen szerzett 32 pontja szinte semminek tűnik az előző két játékoshoz képest, pedig ez is pont/meccs felett van, amit bármely játékos elfogadna a szezon elején. Rajtuk kívül mindenképpen meg kell említeni még David Krejci és Torey Krug nevét, ők is közel járnak a pont/meccs mutatóhoz. Kapuban Halak-ot várom kezdőnek, de lényegében szinte hajszálpontosan ugyanolyan teljesítményt nyújt Halak és Rask, szóval majdnem mindegy ki fog kezdeni. Krug játéka kérdéses a meccsen, Kuhlman és Miller pedig még idén nem játszottak, szóval mondhatni minden erővel oda tud vágni a Boston.

A szablyásoknál is vannak hiányzók, de első sorban Sobotka és Larsson neve az érdekes. A többiek már régóta sérült listán vannak. Okposo térhet vissza talán, de ő sincs hű de nagy formában idén. Viszont nagy formában van Jack Eichel, aki 37 meccsen 51 pontig jutott. Őt Olofsson követi 34 ponttal, majd Sam Reinhart zárja a top 3-at 30 ponttal. Nálam Jeff Skinner az, akitől tovább vártam a szezon elején, de úgy tűnik, ebben most ennyi van. Kapuban sem Hutton sem Ullmark nincs a helyzet magaslatán. Hutton csak kicsivel több mint 89%-ot tud, Ullmark valamivel jobb, de neki is közel van a meccsenkénti 3 gólos bekapott átlag. A védelemből Dahlin és Ristolainen aki úgy ahogy elfogadhatót nyújt, a többiek nincsenek az egekben finoman szólva se.

Az emberelőnyök kihasználásában a 3. legjobb a ligában a Boston, a Sabres a 17. Az emberhátrányos védekezésben a 4. legjobb a Boston, a Sabres a 4. legrosszabb. A Buffalonak oda kell figyelnie a kiállításaira, mert azokon elmehet ez a meccs már az első harmadban is akár nekik. Amúgy nem tartoznak a nagy szabálytalankodók közé. Az első sora nagyon éles a hazaiaknak, de csak az első. Lényegében Reinhart és Eichel játékára van kihegyezve az egész. A védelem nem túl erős a kapusokkal együtt. A vendégeknél azért nem csak az első sor ütőképes, és kapuban is jobb a Bruins, ezt tagadhatatlan. Az utolsó 5 meccsükből csak 1 alkalommal nyert a Buffalo, a Kings ellen, akik a 2. legrosszabb helyen állnak a ligában most körülbelül. A vendégeknek az is plusz erőt adhat, hogy az utolsó meccsen úgy lőttek 7 gólt a Washingtonnak (!), hogy csak 17-szer lőttek kapura. Egyébként majdnem minden meccsükön többet lő kapura a Bruins mint az ellenfelek, és ez így lesz minden bizonnyal a Sabres ellen is hajnalban. Nagyon sanszos a vendég siker, de csak hosszabbítással együtt javasolnám, és a házat azért ne pakoljuk rá. Egy jó kis NHL kombira simán jó lehet.

Buffalo Sabres - Boston Bruins: Hosszabbítással és tizenegyespárbajjal együtt - Mérkőzés tipp