Egész szezonban nagy örömmel overezek az Aberdeen meccsein. Lehet, hogy furcsán hat, de a 1,5 overt 1.2 - 1.35 közötti szorzó között meg lehet kapni találkozóikon. Csak statisztikai adatként közlöm, hogy a futó szezonban 29 tétmeccset játszott a skót csapat, s négyszer nem hozták standard fogadásomat. Megint új titkokat árulok el…fogadási típushoz választok, azt nagy eséllyel produkáló csapatokat, az egyik az ilyen számomra az Aberdeen FC.

Elrugaszkodott a realitástól a 21. fordulóra a 1,5 over szorzója. Jöjjenek az okok, s az indok, hogy mégis miért nem tántorodom el. Derek McInnes 2013-ban vette át a vörösöket, vezetőedzői megbízatása ’22-ben jár le, azaz a 2019/20-ason túl, még két szezont fut. Általában odaér 13 milliós keretével a csapat az El-selejtezőt érő helyre, idén a Rijeka állta az útját az elődöntőben. A futó szezonban is biztos a felsőházi rájátszás a negyedik pozícióban 35 ponttal állnak a tabellán, míg az első alsóházi csapat a Livingstone 22 egységgel hetedik. Az eredmények szerencsés alakulásával a Celtic és a Rangers mögött álló Motherwel is beérhető, ahhoz viszont le kell győzni a sereghajtó Hearts együttesét idegenben, azaz kell a meccs a vendégeknek. Cosgrove a csapat házi gólkirálya (11 találat) eltiltott így ő nem lesz ott a meccsen, szerintem ettől rémültek be a bukik és lőtték fölé az over szorzóját. Azonban nem kell betojni, mert az öt kiváló középpályás simán győzelemre viszi a vendégeket. Középen Fergusson és Ojo adja a stabilitást, szerzi, majd elosztja a zsugát, a széleken McGinn, McLennan vagy James Wilson száguldozik az ellen védelme mögé. Tetszetős a gólstatisztika is 29:25 – azaz összesen 54, meccsenkénti átlag 2,5 fölött. Az aktuális ellenfél ideális a fogadás megkötéséhez.

Hiába rendelkezik a Hearts skót bajnokságban a harmadik legdrágább kerettel, legutóbbi nyolc bajnokijából hetet elveszített, csupán egy döntetlenre volt jó (Livingstone 1:1 hazai pályán). A korábban dicső eredményeket elérő klub december 07-én cserélt utoljára edzőt, jelenleg a német Daniel Stendel irányítja őket. Vicces, hogy a 4-3-1-2-as hadrend ellenére csupán 17 gólt ért el a társaság, viszont megnyugtató, hogy kétszer annyit kapott.

Edinburghben nem riadnak vissza a foci szerelmesei, közel 20.000 szurkoló kiment karácsonykor is a Hibernian ellen is (0:2). Azt várom a meccstől, hogy a reménytelen helyzetben lévő hazaiak küzdenek majd a becsületükért, és a drukkerek kegyeiért. Szerdai találkozójukon is közel 60 százalékban birtokolták a lasztit és 16-szor lőttek kapura. Ha okosan focizik az Aberdeen – s, miért ne tenné? -, akkor gyönyörűen megkontrázza majd a Hearts-ot, s a biztonságos három ponthoz kell a kettő közte. Úgy érzem jönni fog a 1,5 over!

Hearts - Aberdeen: Gólok száma - Felett/alatt tipp