Nem viccelt a Sheffield United az előző napokban, zabálta az ellenfeleket, egyiket a másik után. A WAtford eleni ramizát három győzelem előzte meg, melyeknek köszönhetően a Sheffield feljött a tabellán az előkelő 8. helyre. Igen ám, de ez már olyan magasság, melyről ha lenéznek, akkor szédülni kezdenek. A következő két körben a Sheff United mindkét orcájára juthat egy-egy pofon, az egyiket rögtön vasárnap kaphatja a City-től, aztán majd a Liverpooltól, főleg, ha Manéék élesek lesznek az Újév első napján. Lényeg a lényeg, a Sheffield szerintem az előző négy meccsét kimaxolta, nagyon fontos pontokat szedtek össze itt télen. Az fix, hogy ezzel megtették, amit megkövetelt a haza, a Man. City és a 'pool elleni meccsekhez pedig így nyugodtan, görcs nélkül oda lehet állni.

Ami a City-t illeti, olyan nagy görcs a hazai csapatban sincs. A PL-bajnoki címre az esély kb a nullával egyenlő, Pep is azt kommunikálja, hogy a Leicester most a Man. City ellenfele, a 2. hely a realitás. Viszont szerintem a Pep-nek meg kb. mindegy, hogy 2. vagy 3. hely. A City számomra továbbra is ugyanaz a csapat, amely futballt hozott a PL-be. Még mindig a legtöbb lövéssel operálnak, legtöbb cornert hozzák össze, sokszor nézhetőbb a City játéka, mint a Liverpoolé, de hát nem is vitás, a 'pool azért bajnok szeretne lenni, érthető, hogy nincs már a heavy metal meg a 4-3-as végeredmények, védekezés is van.

Sterlingéktől könnyed játékot várok, gólt mostanában mindig kap a Man. City, sokszor többet is, ráadásul most Alisson sem lesz a piros lapja miatt. Szóval nem kizárt, hogy a kapott gól most is jön, de én a rúgott dugókra fogadok. Elöl azért nagy probléma nincs, Sterling, Mahrez, de Bruyne rohamoz ma is, otthon, ha kijön a lépés, és a spori sem szól közbe. akkor jöhet a tipp.

Manchester City - Sheffield United: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp