Igen, ez az utolsó kör és vége az alapszakasznak, utána a megmaradt csapatok eldöntik, hogy az idei évben ki nyer el a Lombardi-trófeát. Az általam választott mérkőzésen az egyik fél számára nincs már tét, ő a Houston Texans, biztos csoportgyőztes és így a 4. kiemelést fogja megkapni. A másik fél Tennessee Titans, pedig még harcolni kell a play off részvétel miatt. Szerencsére kezükben a sorsuk, tehát ha ma legyőzik a Texanst akkor rájátszás. Ennyire egyszerű a képlet.

Texans a 4. kiemelés büszke tulajdonosa, de a Chiefs verség esetében még a 3. hely is meglehet, de erre kicsi az esély, így a rájásztás wild card körében otthon fogadhatja a Bills együttesét. Ami nem lesz egy sétagalopp. A Bills defense kemény, plusz Allen Watson-hoz hasonló mobilis irányító. A mai mérkőzésen Bill O'Brien vezetőedző bejelentette, hogy a csapat pihentet egy-két kezdő játékost. Támadó oldalon Watson biztos nem játszik, így McCarron a kezdő. Hát nem könnyű, nagyban befolyásolja majd a játékát a támadófal és a skill playerek hiánya. A támadófal játéka közepes, plusz Tunsil nem bevethető az egységből. Hiánya nagy érvágás. Futó poszton Hyde szerepeltetése erősen kérdéses, boka sérülés miatt, szerintem pár snapet játszik. Elkapó poszton Hopkins pihen, Fuller sérült, Stills kérdéses. Nem lesz egyszerű McCarron-nak játszópartnerre lennie. Majd a rotáció segítségével lesz egy-két kevésbé ismert játékos, aki előlép. Védelem passz ellen gyenge, futás ellen közepes. Védőfalból Watt hiányzik, ő majd a play off-ra épül fel. Az egység nélküle nem olyan jó. LB poszt nem rossz, pass rush Mercilus új szerződést kapott játéka miatt. Secondary megtizedelt, hiszen Roby biztosan nem bevethető, mellette Joseph játéka is kérdéses.

Titans egy győzelemre a play off-tól és a Texans is a kezére játszik, hiszen a sztárjátékosok kiülik a meccset. Kell ennél nagyobb esély? Támadó oldalon Tannehill vezetésével újraéledt a passzjáték és egyben az egész offense. Támadófal játéka közepes, de legutóbb a Saints elleni vereség során, nagyon hamar odaértek Tannehill-hez és rendre földre is vitték. Futó poszton Henry visszatér, vele más lesz a futójáték, idén igazi szörnyeteg. Lewis kisegítésnek jó lesz. Elkapó poszton az újonc A.J. Brown nagyszerű szezonon van túl és ma is bőven írhatja tovább yard elkapásait, mellette Sharpe, Davis vagy Jonnu Smith bevonható a passzjátékba. Smith szépen helyettesíti a veterán Walkert. Védelem passz ellen gyengébb, de a futás jól megállítják. Hiányzók lesznek Casey játékra továbbra sem fogható a védőfalból. Pass rush Wake sem játszik, hiányzik a veterán játékos. LB poszt nem rossz, jó a rotálás. Secondray megtizedelt, hiszen Jackson nem játszik, Ryan kérdéses. Összességében a Texans pihentet, nekik tét nélküli a találkozó, míg a Titans előtt nagy lehetőség, hogy a play off összejöjjön és utána bármi megtörténhet. Mert nem rossza csapat és sok kellemetlenséget tudnak okozni, bármelyik csapatnak.

Houston Texans - Tennessee Titans: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp