A 8. helyről várja a Jokerit a Vityaz elleni találkozót. 40 meccset játszott eddig az alapszakaszban a finn csapat, amiből 22 alkalommal diadalmaskodtak. Kapuban Kalnins várható kezdőnek, aki 92.6%-on teljesít a szezonban. A cserekapus Niemi az NHL után szépen lassan a KHL-ből is ki fog kopni érzésem szerint. Két hiányzó van a hazaiaknál, a védelemből Lauridsen (1 pontos) míg a támadók közül Jensen (7 pontos). A védelemből toronymagasan kiemelkedik Lehtonen a 28 pontjával, és a 15-ös +/- mutatója is említésre méltó. A csatárok közül Brian O'Neill a legjobb 29 ponttal, őt Regin követi 23 ponttal. Jól eloszlik a teljesítmény a hazaiaknál, 11 támadónak van 10 vagy annál több pontja, szóval nem egy 1 soros csapatról van itt szó.

A Vityaz a 16. helyről várja a találkozót. Ők 41 meccset játszottak eddig az alapszakaszban, de csak 16 alkalommal sikerült győzniük. Kapuban már jó pár kapust kipróbáltak idén, de valószínűleg a legjobbjuk, Ilya Ezhov fog kezdeni. Ő ugyanolyan védési mutatóval bír mint a hazaiak legjobbja. A védelemből Jerabek a legjobb 19 ponttal, de nem sok olyan védő van a csapatban, akinek pozitív lenne a +/- mutatója. A csatárok közül Semin viszi a prímet 28 ponttal, őt egy finn, név szerint Aaltonen követi 24 ponttal. Azért itt szerényebb csatársorokról beszélhetünk, csak 6 játékosnak van 10 vagy több pontja.

Ami a speciális játékhelyzeteket illeti, az emberhátrányos védekezésben kb. ugyanazt tudja mindkét csapat. Viszont emberelőnyben jobban muzsikál a Jokerit, a 4. legjobbak a ligában. Ami azért nem jó hír a vendégeknek, mert a Vityaz a 3. legtöbbet szabálytalankodó csapat a ligában. 41 meccsen 462 büntetőpercet szedtek össze. A szezont jól kezdték a vendégek, de szépen lassan kipukkadt a lufi. Az utolsó 5 meccsből csak egyszer sikerült nyerniük a gyengécske Riga ellen, akkor is csak 1-0-ra. A CSZKA az utolsó két meccsen 9 gólt rámolt be nekik. A Jokerit az elmúlt 9 meccsén mindig szerzett pontot, és azt kell mondani, jó formában vannak a finnek. Csodálkoznék ha nem győznék le még a rendes játékidőben ezt a vergődő Vityazt.

Jokerit - Vityaz Podolsk: Rendes játékidő - Mérkőzés tipp