Győzelemmel fejezheti be az idei évet a Boston Bruins. Jelenleg a főcsoport 2. helyén állnak a bocsok, és 2-3 jó meccs után akár a vezetést is átvehetik a Washington Capitals-tól. A hiányzók közül Krug és MacAvoy nevét említeném meg, akik nem jönnének rosszul, bár utóbbi akár vissza is térhet az ördögök elleni meccsre. A Marchand-Bergeron-Pastrnak trió még mindig brutálisan erős. Hárman együtt 151 pontot szereztek eddig, Marchand és Pastrnak 58-58-at. Kapuban is jelenleg a legjobbak között van a Boston Bruins. Halak 92.8%-ot, Rask 92.3%-ot tud felmutatni eddig az alapszakaszban, ami elég stabil és erős teljesítménynek számít.

A New Jersey Devils a főcsoport utolsó előtti helyén áll, bár ők csak 38 meccset játszottak, míg a Boston 40-et. De nem igazán kell ezt szépíteni. Csak a bűn gyenge Detroit van mögöttük, és ők a másik csapat, akik nem tudták elérni a 100 lőtt gólt a Detroit mellett. Butcher hiányzik a védelemből, ami még vele együtt sem túl ütőképes. A szebb időket is megélt P.K. Subban is csak 7 pontocskát kapart össze az idén. A csapat legjobbja Palmieri 27 ponttal, őt Hischier és Gusev követi 22-22 ponttal. A volt Flyers-es Simmonds se túl erős idén, de már legalább nem gyűjt be annyi büntetőpercet mint tette ez előtt. Azért Taylor Hall távozását nagyon érezni az ördögökön, vele Hischier-nek is jobban ment. Kapuban Senn és Blackwood is épphogy eléri a 90%-os teljesítményt, persze ezen a meccsen is Blackwood fog kezdeni. Mondjuk nagyon nem lehet őt bántani, mivel a védelem is harmatgyenge előtte.

Az emberelőnyök kihasználásában a Boston a top 3-ban van, a Devils a mezőny végén kullog. Az emberhátrányos védekezésben a Boston a liga 2. legjobbja, a Devils a középmezőny vége felé foglal helyet. Jelenleg minden téren a hazaiak fölött vannak a vendégek, ezt nem nagyon lehet vitatni. Elsősorban kapusteljesítményben és speciális játékhelyzetekben emelkednek föléjük, de az egyéni teljesítmények is döntőek lesznek. Evett már meg idén reggelire nagyobb csapatokat is a Bruins a Devils-tól, és az év utolsó meccsén szerintem egy sima rendes játékidős győzelemmel térnek haza a vendégek.

New Jersey Devils - Boston Bruins: Rendes játékidő - Mérkőzés tipp