Talán egyeseknek nem "nagy" hír, de nekem igenis az, jó hír, ezért tehát megemlítem, hogy a hazai csapat trükkös szélsője, a mali Moussa Djenepo felépült, ismét egészséges és kész a játékra. Djenepo már az előző fordulóban, a Crystal Palace elleni találkozón kispadra került, sőt, amolyan "terheléses teszt" gyanánt ráadásul még be is cserélték az utolsó mintegy 30 percre. Akkor jól "működött" az afrikai csávó, s így szerintem semmi akadálya nem lesz annak, hogy ezen a Tottenham elleni mérkőzésen akár már kezdőjátékos is legyen Moussa Djenepo.

A hazaiaknál két hiányzó lesz: az ír Shane Long elöl és a francia Yan Valery hátul. Shane Long hiányában a nigériai szülőkkel rendelkező, de már az írországi Dublinban született és előbb utánpótlás, majd tavaly óta immár felnőtt szinten is ír válogatott Michael Obafemi játszhat. Szerintem Yan Valery helyettesítése is simán megoldható, nem lehetnek problémák emiatt. A vendég londoniaktól négyen fognak hiányozni: a sérült francia világbajnok kapus Hugo Lloris, a walesi Ben Davies, az angol válogatott Danny Rose és az eltiltott dél-koreai Son Heung-Min. Jó hír a vendégeknél, hogy a felfüggesztését letöltő Moussa Sissoko és Harry Winks is egyaránt visszatérhet, s így a csapatösszeállításnál lesz majd választék a védekező középpályásoknál. Még az is megtörténhet, hogy a francia Tanguy Ndombele ismét csak cserejátékos lehet.

Arra tippelek, hogy mindkét csapat fog gólt szerezni, hiszen úgy a 22 ponttal 15. helyezett Southampton csapatának, mint a 30 ponttal 6. helyezett Tottenham együttesének is kellenek a pontok. Méghozzá nem 1 pont, hanem lehetőleg 3 pont. Vagyis mindkét csapatnak nyernie kellene. Viszont csakis úgy lehet nyerni, ha gólt szereznek.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

Southampton - Tottenham: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp