Lehet örömködniük a hazaiak szurkolóinak, hiszen lejárt a brazil Ederson Moraes kapus eltiltása, s így ezen a Manchester City - Everton angol élvonalbeli mérkőzésen már minden bizonnyal ő lesz a házigazdák kapusa és nem pedig a 36 éves chilei Claudio Bravo. Sőt, még az is előfordulhat, szintén a hazaiaknál, hogy az eddig sérült spanyol karmester David Silva is a cserék közé kerülhet. Nem biztos, hogy játszani is fog a 33 éves focista, de esetében már az is jó hír a Manchester City számára, ha ő nevezve lesz a találkozóra és nem lesz muszáj teljesen nélküle csapatot alakítani. Hiába, na, ott tart manapság a Manchester City, hogy Sergio Agüero és David Silva hiányát kénytelen volt nagyon-nagyon drágán megfizetni és valószínűleg az angol bajnoki címébe kerültek neki ezek a sérülések.

Azért is tippelek arra, hogy legalább 4 gól lesz ezen a Manchester City - Everton, mert a hazai csapatnak győznie illene, ám ez mellett tudatában kell(ene) lennie annak is, hogy a vendégek már nem azok a nagyon gyengék, akik nemrég még voltak, hanem immár az olasz Carlo Ancelotti menedzser irányítja az Evertont. És annak is illik tudatában lenniük a hazaiaknak, hogy Bajnokok Ligája- és UEFA Szuperkupa-győztes, FIFA klubvilágbajnokságot nyerő, valamint angol, spanyol, olasz és francia bajnok Carlo Ancelotti eddig 2 mérkőzésen volt az Everton edzője, s ezen a két meccsen 2 alkalommal győzött az Everton.

Azt is tudni kellene Manchesterben, hogy eddig 3 Everton-gól volt az Ancelotti-érában, s mindhárom gólt Dominic Calvert-Lewin szerezte. Valószínűsíthető, hogy a jó formában levő csatár ezen a Manchester City elleni meccsen akár 1-2 alkalommal ismét be fog találni a kapuba. Persze, bőven elegendő, hogy ha ő csak egyszer teszi meg ezt a foltozott hazai védelem elleni csatában, s hagyja, hogy a brazil Richarlison vagy másik csapattársak is érvényesüljenek.

A házigazda együttes játékosai bírnak több gólt szerezni egy-egy meccsen, és főleg így van ez saját közönségük előtt. Ám azt is tudniuk kellene, hogy a védelmük igencsak sebezhető, ezért valószínű, hogy gólt vagy gólokat fognak kapni, s mivel ajánlatos lenne nyerniük otthon, nekik minél több gólt kell szerezniük.

Tipp: 3.5 gól felett.

Manchester City - Everton: Gólok száma - Felett/alatt tipp