Mivel a barátnőm lebetegedett, így van időm böngészni és elemezgetni az újévi focikínálatot. Egyből megakadt a szemem a Championship első délutáni mérkőzésén, ahol a Millwall a Luton Town csapatát fogadja a The Den stadionban.

Sokszor leírtam már, hogy ha a Luton játszik, akkor én megyek az overre. Most mégsem teszem ezt. Az ok pedig a Millwall és a legutóbbi fordulóban mutatott játéka. Akkor ugyanis a Brentford ellen játszottak és 1-0-ra nyertek (én is játszottam az overt arra a meccsre). Hogy ez miért meglepő? Nos, a Brentford a liga egyik legjobb támadósorával rendelkező csapata, Ollie Watkins pedig a legkirályabb csatár, eddig 15 gólt szerzett a bajnokságban. Nos, ezt az überfasza támadószekciót nullázta le a Millwall. Hogy hogyan? Gary Rowett menedzser a szezonban először állt fel 5-3-2-es felállással, amivel úgy meglepett mindenkit, hogy pislogni sem tudtak. Ja, hogy az eredmenyek.com-on nem ezt a felállást írták? Ugye nem az az oldal a mérce nekünk…

Szóval ha a Brentfordot lenullázta a Millwall, akkor a Lutont is le fogja, ha pedig ez történik a sok gólnak kampec. Ellenben be lehetne próbálni a Millwall góljait. Hazai pályán játszanak, egyedüli mérkőzésként, jó formában vannak a játékosok, motiváltak, miért ne szórhatnák meg a Lutont? A Bristol City, Nagy Ádiék klubja, az egyik legunalmasabb focit játszó másodosztályú csapat, és bizony ők is vágtak egy hármast legutóbb a Lutonnak. Ennyire szerintem a Millwall is képes lesz hazai pályán. Szeptember végéig kell visszamennünk, hogy olyan mérkőzését keressünk a Lutonnak idegenben, ahol nem kaptak legalább két gólt. Az utóbbi időben rendre a három találat is összejött a vendéglátóinak.

Millwall - Luton Town: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp