Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

A 2020-as esztendőt az angol National League versenysorozat egyik olyan mérkőzésével nyitom, ahol nagyon jó esély mutatkozik a hazai győzelemre. A Gander Green Lane-en rendezendő találkozón, az év végére kiegyenesedett és kiváló formába lendült Sutton United FC győzelmi esélyekkel fogadja a tempót vesztett újonc Woking FC csapatát. Sokat látott fogadóként egy biztonsági DNB fogadási típussal ajánlom játékra a találkozót, de az igazat megvallva igencsak meglepődnék, ha a találkozó végén nem a hazaiak gazdagodnának a három ponttal.

Pár napja, a Yeovil Town elleni mérkőzésük kapcsán, már foglalkoztam a hazai csapattal, csak akkor a gólok kapcsán. Azóta annyiban változott a helyzet, hogy Matt Gray menedzser csapatát már végeredményre is merem ajánlani. Egy fordulatos, izgalmas találkozón verték a dobogós Yeovil Town-t az év utolsó meccsén, előtte a Boxing Day-en mostani vendégüknél diadalmaskodtak 2:0-ra. Matt ezúttal a 3-5-2-es taktikai hadrendet választotta, melyben a csapata jól érezte magát. Legeredményesebb gólszerzőjük Harry Beautyman újra eredményes volt és még azt is elbírták a sárgák, hogy az utóbbi időben kiválóan szereplő Omar Bugiel a keretben sem volt.

Már a fentebb leírtak sem növelik a wokingiak esélyeit, de ha ehhez még hozzávesszük, hogy rengeteg hiányzójuk is lesz az alapcsapatból, akkor úgy gondolom nem sok babér terem ma számukra. Piros lap miatt biztosan hiányozni fog Alan Dowson csapatából Godfrey Poku. A rutinos középpályásuk a Torquay United elleni gyalázatos (4:1) évzárásuk alkalmával veszítette el a fejét, még nagyobb bajba sodorva csapatát. Sérült a csapat két gólvágója Tarpey Dave és Hyde Jake. Ketten együtt 20 gólt termeltek eddig, ha Ők ténylegesen hiányozni fognak, akkor vége a vendégek támadószekciójának. Ha mindez nem lenne elég akkor tudatom, hogy a klub honlapja szerint a csapatkapitány Casey Joshua sérülése sem jött rendbe, az Ő játékát sem kockáztatja majd Alan Dowson. Így írd és mondd 14 rutinosabb játékosa maradt az első keretből a menedzsernek, amit a csapat akadémiájából tölt majd fel.

A két csapat formája közötti különbség és a vendégeket érintő gondok egyértelműen a hazai csapat győzelme mellett szólnak.

Sutton United - Woking: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp