Ennél a spanyol bajnoki mérkőzésnél nekem az tűnt fel elsőre, hogy jelenleg mindkét csapat pocséknak nevezhető formában van. Vagyis némileg talán mondatom azt, hogy többnyire lutri ez a tippem, hiszen nem igazán látni azt, hogy azért miért pontosan ezen a meccsen lehetne jobb és győzhetne a házigazda együttes.

Mert az ugyan igaz, hogy a hazai Valladolid 20 ponttal 14. helyezett, miközben a vendég Leganes csak az utolsó előtti helyet jelentő 19. helyezésen van a maga szerényke 13 pontjával. Mindkét együttesnek negatív a gólaránya (Valladolid: 15-21, -6 gól; Leganes: 14-28, -14 gól), így ezért ebből kiindulva mindkettőnek kellenének a szerzett gólok, hogy javítsanak a gólkülönbségükön. Tudom még azt is, hogy a Valladolid kissé jobban teljesít otthon (8 mérkőzésen, 2 győzelem, 5 döntetlen, 1 vereség, 8-4-es gólarány), mint amennyire teljesít a Leganes idegenben (8 mérkőzésen, 0 győzelem, 3 döntetlen, 5 vereség, 4-14-es gólarány). Az mellett, hogy a Leganes meccsenként majdnem 2 gólt kap idegenben, leginkább az számított a tippemnél, hogy a Leganes még ennyi találkozón sem nyert egyszer sem idegenben. Ha tehát lesz majd egy kis szerencsém, s nem éppen most fog "feltámadni" idegenben a Leganes, akkor sikeres lehet az tippem, miszerint legalább 2 gólt fog szerezni hazai pályán a Valladolid. Próba, szerencse. Hátha.

Nem fognak szerepelni a valladolidi Jose Zorrilla stadionban: az ecuadori Stiven Plaza a hazaiaknál, illetve Recio, a görög Dimitrios Siovas és a lengyel ősökkel rendelkező argentin Alexander Szymanowski a vendégeknél. A következő labdarúgók játéka egyelőre még bizonytalan: a spanyol csatár Luismi, a szintén spanyol hátvéd Nacho, a 22 éves Javier Sanchez és a ghánai Mohammed Salisu, illetve a 24 éves spanyol hátvéd Marc Navarro.

Ha nem szórakozzák el a meccset a hazaiak, akkor szerintem képesek lehetnek arra, hogy legalább 2 gólt szerezzenek ezen a Leganes elleni összecsapáson.

Tipp: Valladolid 1.5 gól felett.

Valladolid - Leganés: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp