Egyáltalán nem irigylem a vendégeket, hiszen igencsak fárasztó utazást jelenthet számukra az a közel 1100 kilométeres távolság az Észak-Olaszországban, a szlovén határ közelében fekvő Udine és a Dél-Olaszországban a "csizma" sarkánál levő Lecce között. Magyarországi viszonylatokra "lefordítva" ez körülbelül akkora távolság, mint ha valakik elutaznának Szegedről Sopronba, majd Sopronba érkezve azonnal visszamennének Szegedre, végül pedig Szegedre érkezve azonnal elutaznának ismét Sopronba. És, persze, mindezt egyhuzamban tennék. Szóval ez az olasz élvonalbeli kiesési rangadó már az utazás tekintetében is emlékezetes lehet az Udinese játékosainak.

Ezen a Lecce - Udinese mérkőzésen, amelyik - mint már az előbb is említettem - kiesési rangadó és így elsősorban a kiesés elkerüléséről szól majd, a 15 ponttal 16. helyezett házigazda és a 18 ponttal 14. helyezett vendégek játszanak egymás ellen. A két csapat közötti gólarány is csekély, mindössze 2 gól (Lecce: 22-35, -13 gól; Udinese: 13-28, -15 gól), tehát adott esetben akár még az is előfordulhat majd a mérkőzés végén, hogy ez a két együttes helyet fog cserélni a tabellán. És mivel a Lecce nem csak a kiesés elöl próbál menekülni, hanem ezúttal éppen az egyik kiesési riválisát fogadja majd otthon és saját szurkolói előtt fog játszani, bőven van miért "hajtania" a győzelemért. Leginkább ezért is a hazaiak győzelme az én tippem.

Egyik csapat sincsen még csak akár közepesnek nevezhető formában sem, sőt, bátran lehet nevezni mindkét alakulat jelenlegi formáját nagyon rossznak. Például az Udinese a 2-8-as gólarány mellett azt bírta produkálni, hogy az utóbbi 3 idegenbeli találkozójából mindhárom meccset elbukta. Igaz, cserébe pedig a Lecce sem bírt nyerni otthon egyszer sem az utóbbi három mérkőzésén.

Éppen ezért nem számítok sziporkázásra, hanem inkább amolyan kemény, brusztolós meccsre. És, persze, arra, hogy a közvetlen riválisát fogadó Lecce ki fogja használni a hazai pálya előnyét.

Tipp: győz a Lecce.

Lecce - Udinese: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp