Ennél az FA Kupa-mérkőzésnél egyáltalán nem érdekel engem a végeredmény. Ugyanis szerintem jelenleg éppen az a helyzet van, amikor a sokkal tapasztaltabb és magasabban jegyzett hazai csapat előzőleg hosszú időn keresztül gyenge formában volt és nagyon pocsékul teljesített, míg pedig az alacsonyabban jegyzett és az ellenfelénél lényegesen kevesebb rutinnal rendelkező vendégcsapat kimagaslóan jó formában van, listavezető az angol második vonalban és ősztől már minden bizonnyal a Premier League-ben fog szerepelni.

És, természetesen, mivel én abszolút nem titkoltan nagyon "díjazom" a jelenleg éppen a Leeds United menedzsereként tevékenykedő argentin Marcelo Bielsa edző módszereit és játékfilozófiáját, számomra teljes mértékben egyértelmű, hogy a "Loco Bielsa" (Őrült Bielsa) becenevén is ismert és elismert tréner nagyon jó formában levő csapatának gólszerzésére tippelek. Főleg úgy, hogy az ellenfele mostan éppen az az élvonalbeli Arsenal lesz, amelyik együttes ebben az idényben sok gólt szokik kapni, de amelyik csapat a gyenge szereplését követő edzőcsere után éppen mostanában "talál" ismét magára és mutatja meg, hogy még tud gólokat is szerezni. Így tehát, a számomra teljesen nyilvánvaló dolgok miatt, arra tippelek, hogy mindkét csapat gólt fog szerezni.

Jut eszembe Bielsáról. Az argentin edzőt a labdarúgást jelentősen befolyásoló munkássága miatt a modern idők egyik legbefolyásosabb menedzserének tekintik, s ő nem csak korunk több eredményes edzőjének pályafutását befolyásolta döntő mértékben (Mauricio Pochettino, Diego Simeone, Marcelo Gallardo, Pep Guardiola, stb.), hanem éppen Marcelo Bielsa azon nagyon-nagyon kevesek egyike, akiről már életében és edzői pályafutása közben stadiont neveztek el. (Az argentin Newell's Old Boys - Lionel Messi nevelőklubja - focipályájának neve: Estadio Marcelo Bielsa.)

Az Arsenal - Leeds United meccsről azért sem írok többet, mert nem igazán találhatom ki, hogy kik fognak játszani majd azon az összecsapáson. Viszont szinte biztosnak vélem, hogy mindkét csapat fog legalább 1-2 gólt szerezni.

Tipp: mindkét csapat gólt szerez.

Arsenal - Leeds United: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp