Ezúttal úgy döntöttem, hogy egy ilyen városi rangadónál, amelyiket sokan helyileg jelentős érzelmeket kavaró sporteseménynek tartanak, arra tippelek, hogy legalább 4 gól lesz a mérkőzésen. Mivel ezen találkozónál "Mikiegér Kupáról", azaz Ligakupáról van szó, már eleve nem igazán lehet és érdemes előre megtippelni, hogy kik fognak játszani egymás ellen a csapatokban. Talán ennél sokkal egyszerűbb dolog lehetett volna abban az esetben, ha a "Mikiegér Kupa" egyik korábbi fázisában rendezték volna meg ezt a manchesteri derbit, ám sajnos ezúttal arról szól a történet, hogy ez az összecsapás az angol Ligakupa elődöntőjét fogja jelenteni.

Amennyiben a "Mikiegér Kupa" egyik korábbi fázisában rendezték volna meg ezt a manchesteri derbit, akkor eléggé nagy valószínűséggel lehetett volna már előre tudni, hogy mindkét csapatban a cserék, a cserék cseréi és a formájukat visszanyerni akarók fognak játszani. Ám mivel ezúttal a csapatok már csak egy lépésre vannak a döntőtől, elképzelhetőnek tartom, hogy az együttesekben néhol már nem az előbbiekben felsorolt tartalékok fognak szerepelni, hanem a náluk magasabb színvonalú labdarúgást képviselők fognak játszani. Természetesen ezt az előbbi dolgot egyáltalán nem úgy kell érteni, hogy akkor majd most a jobbak fognak játszani a csapatokban, hanem úgy kell érteni, hogy a tartalékok és egyebek mellett néhány helyen - amolyan erősítésként - jobb focisták is játszhatnak majd, valamint a cserepadon most az ebben a "Mikiegér Kupában" megszokotthoz képest lényegesen több kezdőjátékos fog focizásra készen üldögélni.

Azért is tippelek ezen mérkőzésnél a legalább 4 gólra, mert azt gondolom, hogy ennél a városi rangadónál is - akárcsak sok másiknál is - a szokásoshoz képest sokkal könnyebben elszabadulhatnak az érzelmek és ebből kialakulhat egy amolyan kevés gondolkodáson alapuló adok-kapok focizás. Ha így lesz és ez fog történni, akkor nagy esély lesz a sok gólra, hiszen az azért valószínűsíthető, hogy mindkét csapatnál szokatlan és kevésbé használt összeállításokban fognak szerepelni a játékosok. És bizony ezeknél a szokatlan és kevésbé használt összeállításoknál a szokásosnál nagyobb a hibázási lehetőség. Mindkét csapat védelme átjátszható ezekben a felforgatott összeállításokban, viszont mindkét csapatban többen is vannak olyan játékosok, akik ki tudják használni az ellenfél hibáit és gólt vagy gólokat képesek szerezni.

Tipp: 3.5 gól felett.

Manchester United - Manchester City: Gólok száma - Felett/alatt tipp