Az egyik legősibb keresztény ünnep Vízkereszt miatt nem a megszokott időpontokban, de 2020-ban is folytatódnak az olasz Serie A küzdelmei. Az olaszországi népszokások szerint Befana, az öreg jó-boszorkány ezen a napon a jó gyerekeknek ajándékot hoz. Én most sokkal inkább arra vagyok kíváncsi, hogy az előző esztendő végére pazar formába lendülő AS Roma csapata milyen ajándékkal kedveskedik szurkolóinak a Torino ellenében az ünnep előestéjén.

Valóságos futball-láz lett úrrá Róma város sárga-vörös felén, a Farkasok eddigi teljesítménye miatt. A jelenlegi negyedik helyezett csapat első idei edzését, több mint kétezer szurkoló tekintette meg a Stadio Tre Fontane-ban. Az események mellett a rómaiakhoz nyáron kinevezett portugál tréner Paulo Fonseca sem tudott szó nélkül elmenni. Az edzés végén közvetlenül megköszönte a szurkolók szenvedélyét és támogatását, valamint biztosította Őket arról, hogy csapata mindig a győzelemre fog törekedni. Ennek tanújelét már a Torino ellen is bizonyíthatják majd. Jó kondíciókkal várhatják a találkozót a hazaiak, mert az előző év november végétől nem nagyon lehet belekötni a teljesítményükbe. A Fonseca által leginkább kedvelt 4 - 2 - 3 - 1-es formációban mindenki a helyén van. Az előretolt ék Edin Dzeko már hét találatnál tart, de nagyon hatékony a csapat középpályája (Nicolo Zaniolo 4 gól) és védelme (Aleksandar Koralov 5 gól) is. Ez előtt a totális támadó foci előtt már sokan fejet hajtottak a Stadio Olimpico-ban.

A nap kérdése, hogy mit tud ez ellen majd tenni a Walter Mazzarri edzette Torino FC ? Ha a párharc múltját nézzük, akkor nagyon keveset. Ha a jelenben kutakodunk, akkor sem rózsásabb a helyzet a 10. helyen tanyázó alakulat részéről. Bár stabil középcsapatnak tűnnek a "Bikák", de teljesítményük az 50%-ot sem éri el. Az év végén megpróbálták ugyan, hogy egy huszáros hajrával megmentsék az őszi teljesítményüket, de a Spal elleni hazai pályán elszenvedett 2:1-es vereségükkel dugába dőlt minden erőfeszítésük. Tovább növeli az " I Granata (gránátvörösök)" gondjait, hogy ezen a meccsen büntetőlapok miatt elveszítették védelmük két alapemberét az argentin Cristian Ansaldi-t és a brazil Bremer-t. További rossz hír még a vendégek háza-tájáról, hogy Daniele Baselli sérülése sem jött rendbe, így Ő sem játszhat a rómaiak ellen. Kb. ennyit a jelenről, melyben nagyon nem lennék Walter Mazzarri helyében. A párharc múltja sem ad okot a bizakodásra vendég oldalról. Több mint 12 éve nyertek utoljára bajnoki mérkőzést a Stadio Olimpico-ban és az előjelek alapján ez a negatív sorozat nem a mostani találkozón fog majd megszakadni.

Nem szerettem volna túlhúzni a tippem, ezért csak egy ázsiai hendikeppel biztosítom a gondolatom, de a fentebb leírtak alapján nem tudok mást elképzelni a találkozóra csak hazai győzelmet.

Roma - Torino: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp