Bafana napján sok érdekes dolog történik Olaszországban. Például lesz egy komplett bajnoki forduló is. Régebben ezt úgy oldották meg, hogy egy időben játszották az összes meccset, most már teljesen széthúzzák, hogy kiszolgálják a nézőket és szponzorokat.

Az Atalanta Gian Piero Gasperini mesterrel aranykorát éli. Régóta figyelem már az olasz focit, de ilyen jó bergamói csapatra nem emlékszem. Gasperini ugye a támadófoci híve, és ha sikerül megtalálnia azt a 3-4 játékost, akivel ezt meg tudja valósítani, akkor nyert ügye van. Bergamóban ez most összejött neki. 2019 utolsó bajnoki mérkőzésén 5-0-ra püfölték a Milant, ami azért még engem is meglepett. Az 3-4 játékos, akit említettem, mind be is talált azon a meccsen (Gomez, Pasalic, Ilicic és Muriel). Most azt olvastam, hogy Duvan Zapata is felépült, a cserepadon már helyet foglalhat, tehát a kiegészítő támadó is bevethető állapotba került. Azt hiszem, a hazai csapat gólját nem kell túlindokolni, szinte elképzelhetetlen, hogy egy gólt ne találjanak ezek a játékosok.

A Ducati gólja ellenben már érdekesebb. A Parma szezonja nem rossz, azonban vannak érdekes eredményeik. Például legyőzték idegenben a Sampdoriát (1-0) és a Napolit (2-1), de ezután hazai pályán nem bírtak a Bresciával (1-1), sőt Alberto Grassi góljával a ráadás perceiben mentettek pontot. Van egy rakás sérültjük: Roberto Inglese, Andreas Cornelius, Gervinho és Yann Karamoh, míg a jobbhátvéd Riccardo Gagliolo eltiltott.

Ami igazán értékessé teszi számomra a meccset, az a svéd nemzetiségű Dejan Kulusevski személye. Írtam már korábban, hogy szerintem kiváló hármast alkotott Gervinho-val és Cornelius-al, akik most sérültek. Kulusevski az Atalanta játékosa volt, csak kölcsönben játszott Parmában, de ezt olyan jól csinálta, hogy a Juventus megvásárolta az Atalantától, és visszakölcsönözte nyárig a Parmának. Az biztos, hogy benne lehet és lesz is érzelem a meccsen, hiszen egy olyan csapat ellen játszik, amelyik korábban nem bízott benne, és most bizonyíthat neki. Hiába nem lesz a két társa elöl, szerintem a pótlólag belépő Juraj Kucka elég támogatást fog adni neki a támadásépítésben. Szóval én benne látom a potenciált minimum egy gól megszerzésére. A tippem tehát: mindkét csapat lő gólt.

Atalanta - Parma: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp