Utolsó wild card küzdelem, ahol a Philadelphia Eagles csapata fogadja a Seattle Seahawks gárdáját. Amikor ez a meccs kezdődni fog és egy esetleges Saints győzelem hatására, akkor meglesz, hogy az itteni győztes utazik Kaliforniába a 49ers vendégeként. De ne ugorjunk ennyit előre, mert még a Saints győzelem se fix, ahogy már az NFL világában láthattuk.

Eagles az alapszakasz során a 4. kiemelést szerezte meg, pedig a mérlege nem erre szolgál. De csoportgyőztesként részt vehet a rájátszás küzdelmeibe. Sok major sportban láthattuk, hogy aki beesik a play off-ba, az akár végig is mehet, lendületből lenyomhatja. Az Eagles már 1 hónapja olyan mérkőzéseket játszik, hogy nyerniük kell a rájátszásrészvétel miatt, így a lendült adott, de a sérülések beárnyékolják a hosszú menetelést. Támadó oldal felemás, inkonzisztens, volak mérkőzések, ahol kiválóan játszottak, de volt olyan amikor nagyon akadozott, döcögött a szekér. Nagy kérdés, most a Seahawks ellen melyik arcát mutatja a csapat. Irányító poszton nincs változás Wentz vezeti az egységet. Első ránézésére a statisztikái rendben, jól mutat a passz pontosság, a kevés eladott labda stb. Ami döntő szituáció lehet, hogy kinek fog passzolni és hogy a támadófal megtudja-e védeni, míg talál üres partner. Támadófalat érzékeny veszteség érte, hiszen a jobb oldali tackle és guard (Lane Johnson illetve Brooks) kidőlt, ők ma nem játszanak, Így az erős egység, kicsit félkarúvá vált. Futó poszton az újonc Sanders teljesítménye pozitív meglepetés, gyorsan felvette az NFL körforgását. Jelenleg boka sérüléssel küzd, de a hírek szerint tudja vállalni a mérkőzést, csak csökkentett snap számban. Mellette Howard vagy Scott jó rotációs alap. Elkapó poszt nagyon vékony a sérülések miatt. Kiesett Jeffery, DeSean Jackosn, Agholor. A komplett kezdő, de Ertz játéka is erősen kérdéses, ő szeretné segíteni a csapatot, de szerintem inactive lesz este. Ezek a játékosok távolléte nagyban befolyásolják a Seahawks elleni vagy a további mérkőzéseket. Így maradt egy-két épkézláb elkapó pl.: Ward, Whiteside vagy Goedert. Védelem felemás, hiszen a futás megállítás működik, de a passzok ellen lehet zavart okozni. Védpfal tetszetős, Cox, Graham nagyszerű játékosok és a pass rushban is erősek. Tehát nyomásgyakorlás lesz és a vendégek támadófalának fel lesz adva a lecke. LB poszt kicsit lyukas rá fér az erősítés és a secondary is megtűzdelt, hiszen a csapat legjobb cornere Darby kiesett. Ezt a hátsó alakzatot, Lockett párszor megégetheti.

Seahawks az alapszakasz során az 5. kiemelést szerezte meg. Az NFC West csoportból a 49ers után jutottak a rájátszásba. Így kényszerült a csapat wild card pozícióba. Támadó oldalon Wilson vezeti az egységet. Wilson évről-évre egyre jobb és jobb, idén MVP formában játszott, de lehet hogy ez is kevés lesz, mert Lamar Jackson egy fokkal jobb volt az alapszakasz során. Nála is sokat elmond, hogy a labdára rendkívül figyel és pontosan passzol, ez a támadófal mögött. Tovább sújtja az egység problémáját, hogy a bal oldali tackle Brown nem játszik és a center Britt IR-re került. De Iupati helyzete is kérdéses, de Pete Caroll mester szerint vállalja a játékot. Nélkülük még rosszabb a helyzet, de Wilson kimozgásai megoldják a problémát. Futó poszton a bevethető játékosok sorra estek ki, Carson, Penny, Prosise. Így a csapat visszaigazolta a nyugdíjba ment Lynch játékjogát, mellette Turbin is visszajött. Nagy kérdés, hogy ennyi hónap kihagyás után, hogyan muzsikálnak, a 49ers elleni utolsó mérkőzésen is már játszottak, de még idő kell, hogy a kicsit rozsdás állapotból felpörögjenek. Elkapó poszton Lockett, Metcalf, Moore bevetésre vár és Wilson rendszerint megtalálja őket, mellettük Hollister is tud fejfájást okozni. Védelem egyik kategóriában sem kiemelkedő, de a sasok vékony elkapó egysége ellen felveszik a kesztyűt. Pass rush működik Clowney nagy szerepet játszik benne. LB poszton a liga egyik legjobbja Wagner irányítja az egységet, aki coverageban jól játszik. Wagner hátránya, hogy sok elkapás születik a zónájában. Secondary Diggs érkeztével megoldódott és erősebb lett az egység.

Összességében nagyon kiegyenlített a szorzók alakulása, de nálam a Seahawks a favorit. Mert Wentz elkapó playmakerei kiestek, így a passzolás nehézkesé válik. Majd a támadófalban lett egy-két lyuk, amit a vendég védőfal kíméletlenül kihasználhat. Továbbá Wilson egy zseni és a gyenge Eagles secondaryt szétszedheti. A másik oldal esélye, ha az Eagles védőfal benyomja a vendég támadófalt és a futások ülnek, plusz a közönség végig lázban tartja a hazai csapatot. Legutóbb 1,5 hónapja játszottak, akkor egy kevés pontos találkozón győzött a Seahawks. Ma se várok mást, csak egy vendég győzelmet.

Philadelphia Eagles - Seattle Seahawks: Hosszabbítással - Mérkőzés tipp