Még nem tudom, hogy kik lesznek a kimaradók a csapatokból, ám az azért már most is eléggé biztosnak tűnik, hogy sem az első számú kapus Tom Heaton és sem pedig az Aston Villa egyik legjobb csatárának számító brazil Wesley Moraes Ferreira da Silva nem erősítik majd a házigazdákat. Azért nem, mert mindketten súlyosan megsérültek az előző fordulóban, a Burnley otthonában 2-1-re megnyert idegenbeli találkozón. Tehát ugyan győzött akkor az Aston Villa, ám az ottani siker egyértelműen vezéráldozattal járt. Vagy talán ebben az esetben lehetne akár a többes számot is használni, hiszen Tom Heaton és Wesley személyében két nagyon fontos - és stabil - kezdőjátékosa nélkül maradt a kiesés ellen küzdő birminghami újonccsapat.

Szerintem bőven elegendő mindössze annyit tudni, hogy ezen az Aston Villa - Manchester City angol bajnoki mérkőzésen a 44 ponttal 3. helyezett vendég- és bajnoki címvédő csapat fog megmérkőzni a 21 ponttal 17. helyezett, vagyis még éppen nem kieső helyen levő, ám a kiesést elkerülni próbáló - és az élvonalban újonc - házigazdákkal. Egyenlőtlennek tűnik ez a találkozó. Az egyik oldalon ott lesz az angol élvonal legjobb támadósorával rendelkező bajnoki címvédő Manchester City, míg a másik oldalon pedig ott lesz az angol élvonal egyik leggyengébb védelme és egyik nagyon sok vereséget elszenvedő együttese.

Ezen kívül lehet még tudni, hogy a Manchester City számára már egyre inkább "elszállóban van" ez az idei bajnoki cím megszerzése. Ezért ott már főleg arra kell koncentrálni, hogy még a Bajnokok Ligája kieséses szakaszának megkezdése előtt, azaz még ebben a januári hónapban és majdnem a teljes februárban, vagyis még időben kell minél inkább biztosítani a BL következő idényében való szereplést, azért, hogy minél inkább erre a mostani BL-idényre lehessen fókuszálni.

Éppen az előbb említett ok miatt lehetnek fontosak ezek a mostani meccsek a Manchester Citynek. És ha lesz némi szerencsém, akkor simán és könnyen "összejöhet" a nagy gólarányú győzelem a tartalékos Aston Villa ellen.

Tipp: Manchester City -2.5 gól hendikep.

Aston Villa - Manchester City: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp