Mindkét játékos meglepetést okozott a második körben és így egymást nyerték meg a negyeddöntőkre. Bondarenko 4.33-as oddsot húzott be Zhang ellen, míg Pliskova 4-est Sabalenka ellenében. Vajon melyikük folytatja a menetelését a döntő felé?

Mindkettő meccs két szettes volt, azonban akadt egy-két különbség, ami mellett nem tudok elsiklani. Az első és legfontosabb az, hogy nem értem Bondarenko hogyan tudott továbbmenni. Az egész meccsen egy brék labdát dolgozott ki és annak megnyerésével tudott egy szettet hozni, míg a másikban tie-break során került előnybe (előtte négy szettlabdát is hárított). Ha valaki csak a játék képét nézte volna, majd utána az eredményt, akkor igencsak csodálkozhatott volna, mivel ez a meccs egyáltalán nem volt ennyire egyoldalú. Másik sarkallatos kérdés az ukránnal szemben a fittsége. A szezon elején járunk, azonban tavaly összesen négy meccset játszott három hónap alatt, míg itt négy napon belül lehet a harmadik. Bondarenko már 33 éves anyuka, így ebben a minimális energiakifejtést bemutató Pliskova felülmúlhatja, ha belebonyolódnak egy három szettes ütközetbe.

Az utóbbi mondattal nem akartam degradálni Kristyna Pliskovát, aki évről-évre közelít Karolinához. Neki ilyen a tenisze, ez áll jól neki és ezt aknázza ki egyre jobban. Mióta a két Pliskova megjelent a WTA mezőnyében, sokszor elmondták, hogy az az egyik különbség kettejük között, hogy Kristyna jobban szervál. Az első években csak azért lehetett Karolina az ászok királynője, mivel Kristyna jobbára ITF szinten ütögetett. Ha a meccsenkénti adagot megnézzük ilyen téren, akkor láthatjuk, hogy míg Kristyna 8,5-et szór meccsenként, addig Karolina "csak" 7,2-et. Ezt jól is használja fel, mivel a teljes WTA mezőnyben a top10-ben van a megtartott szervák százalékában. Erről ad tanúbizonyságot Shenzhenben is, ahol az eddigi 19 adogatójátéka mindegyikét megnyerte. Ez azért nagyon ritka a női mezőnyben, pláne úgy, hogy Sabalenka ellen játszott a második fordulóban. Pliskova az esélyesebb és szerintem 1,3 - 1,4 között lenne neki reális ide a győzelmi odds, nem pedig 1,5 felett.

Bondarenko, Kateryna - Pliskova, Kristyna: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp