Ez az olasz élvonalbeli bajnoki mérkőzés elvileg két Serie A-élcsapat rangadója lenne, s ezen a találkozón úgy a 45 ponttal 1. helyezett házigazda FC Internazionale Milano, mint a 34 ponttal 5. helyezett Atalanta Bergamo számára szükségesek lennének a pontok. Mindkét együttesnek mind a három pont. Így első ránézésre ez a dolog az éllovas Internazionale számára lenne fontosabb, hiszen jobb gólkülönbségének köszönhetően pillanatnyilag a Juventus előtt van az FC Internazionale Milano (Inter: 39-15, +24 gól; Juventus: 35-17, +18 gól), ám ahhoz, hogy ez így is maradjon, bizony nagyon nem ártana nyernie otthon a milánói alakulatnak. Természetesen az újabb BL-szereplést jelentő 4. helytől mindössze csak egyetlen 1 pontra levő Atalanta Bergamo számára is fontos lenne a vereség elkerülése, hiszen a 61 éves Gian Piero Gasperini edző együttese, ha neki jól alakulnak majd a következő forduló eredményei, akár már döntetlen eredménnyel is előrébb léphet a BL-es helyezésre.

Szóval elvileg is, gyakorlatilag is lesz tétje ennek az Inter - Atalanta mérkőzésnek. Ezúttal én a hazaiakra voksolok, s így a házigazda FC Internazionale Milano győzelmére tippelek, hiszen ott tényleg hatalmas a tét. Ugyanis az erre a bajnokságra nagyon megerősített és ennek megfelelően kiválóan szereplő milánói csapat azért küzd nagyon-nagyon, hogy végre-valahára megtörje a torinói Juventus hosszú évek óta tartó olaszországi egyeduralmát.

Nem számítok "pengés" megoldásokra, hanem inkább amolyan küzdelmes és sok szabálytalansággal tarkított összecsapásra, amelyen végül a házigazda Internazionale Milano legalább egy góllal jobbnak fog bizonyulni. Főleg a hazaiak csatáraiban bízok nagyon, hiszen az argentin Lautaro Martinez és a belga Romelu Lukaku is kiváló formában vannak.

Tipp: győz az FC Internazionale Milano.

Inter - Atalanta: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp