Az az igazság, hogy én már régóta, egészen pontosan Diego Maradona óta "bírom" a nápolyi csapatot, s már csak a zseniális argentin focista okozta maradandóan szép emlékek miatt is csak nagyon-nagyon-nagyon ritkán tippelek a Napoli ellen. Ám nagyon úgy tűnik, hogy most éppen ezt kell tennem és ezúttal talán nem árthat a Napoli vereségére tippelnem. Nem túl szép dolog ez tőlem, de ki tudja, talán majd hasznosnak bizonyul a dolog.

Jelenleg az a helyzet van, hogy a házigazda SS Lazio 39 ponttal a 3. helyen van. Számomra meglepően jól teljesít a római csapat (17 mérkőzésen 12 győzelem, 3 döntetlen, 2 vereség 40-17-es gólarány), de mivel nála sohasem lehet tudni, hogy mikor érkezik a hullámvölgy és mikor "fújnak ki" a játékosok, s emiatt el lehet bukni a mostani előkelő és Bajnokok Ligája-szereplést érő helyezést, addig kell "ütni a vasat", amíg meleg. Vagyis célszerű lenne az SS Lazionak kihasználnia ezt a számára kiváló időszakot és lehetőleg minél több pontot érdemes gyűjtenie.

Ha Rómában is az előbbit gondolják, akkor nagyon valószínűnek tűnik, hogy a jelenleg jó formában levő házigazda Lazio ki fogja használni a vendég SSC Napoli gyengébb formáját. Ja, majd elfelejtettem megemlíteni, hogy a Lazionak egy meccsel kevesebbje van a többieknél, mert a Lazio - Verona mérkőzést el kellett halasztani február elejére a rómaiak Olasz Szuperkupa-szereplése miatt. Tehát az azon a meccsen szerezhető 3 pont miatt még inkább felértékelődik a római együttes mostani, SSC Napoli elleni találkozója, hiszen amennyiben ezen a meccsen is nyerni tud az SS Lazio, akkor még inkább bízhat a következő Bajnokok Ligájában való szereplésben.

Kifizetődő lehet tehát a hazaiak fáradozása. Főleg úgy, hogy ez az iránytűjét vesztett SSC Napoli ebben az idényben tényleg sebezhető. A hazai gól leginkább - kétségtelenül - a góllövők listáját 19 góllal magabiztosan vezető Ciro Immobile olasz válogatott csatártól várható, de talán még az argentin Joaquin Correa is "besegíthet", ha szükséges.

Tipp: győz az SS Lazio.

Lazio - Napoli: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp