Már vagy egy hete szemezgettem a mérkőzéssel, illetve a Sidney FC győzelmével, és a végén úgy döntöttem, hogy megrakom a győzelmüket. A győzelmükre adott szorzó 1.70-2.00 között ingadozik, attól függ, hogy épp mennyire pakolják a Newcastle Jets-et.

A Sidney nyilvánvalóan esélyesebb, hiszen listavezetőként érkeznek a mérkőzésbe. Azonban figyelemmel követtem a legutóbbi Adelaide elleni meccsüket, ahol 2-1-re nyertek hazai pályán. Nos, nem volt meggyőző a csapat. Az első góljukat egy szöglet után szerezték, a másodiknál pedig bődületesen nagyot hibáztak az ellenfél védői, a Sidney-támadók ott szotyiztak a tizenhatoson belül egy csomó ideig. A saját góljukat egy szabadrúgás után kapták be, a kavarodás közben került a labda Riley McGree elé, aki bepaszírozta azt. Azonban az Adelaide végig partiban volt, egyenrangú ellenfelek voltak, azért kellett izgulni, hogy ne egyenlítsenek ki. Csalódást keltő módon játszottak, és szerintem nem várható most sem nagy változás. Nos, ez volt az egyik oka, amiért cidriztem a győzelmükkel.

A másik az, hogy a Newcastle Jets ugyan az utolsó helyen áll a tabellán, de megelégelte a klubvezetés ezt a rongy szereplést: Ernie Merrick edzőt szépen kirúgták a Melbourne Victory elleni 0-4 után. Önmagában ez már elég lenne ahhoz, hogy ne tegyem meg a tippet, de ami miatt mégis bepróbálom, hogy nincs új edzője a csapatnak, senkit nem sikerült még bepalizni. Állítólag Sven Goran Errikson szemezik a kispaddal, de amíg őt nem sikerül leszerződtetni, addig a W-klub edzője, Craig Deans és a csapat asszisztens coach-a, Qiang Li próbálják összekapni a bandát.

Nos, ezért gondoltam azt, hogy győz a Sidney. Totál káosz van a Newcastle Jets-nél, ez a két fazon édeskevés ahhoz, hogy felrázza a játékosokat. A Sidney simán kihasználhatja ezt a fejetlenséget, és behúzhatja a meccset méghozzá a múlt héthez hasonlóan úgy, hogy már félidőben vezetést szerez. Ekkora szorzón megéri.

Newcastle Jets FC - Sydney FC: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp