Egészen elképesztő formát mutat az olasz csapatok ellen a Lazio. Hasítanak a római Sasok és egyértelmű favoritjai a Napoli elleni mérkőzésnek. Az olasz fociban azonban tudjuk jól, hogy bármi és bármikor megtörténhet, ezért jobb, ha nem sportszakmai elven fogadunk. A kérdés itt egyszerű: El tudjuk képzelni, hogy ez a Napoli győz szombaton este Rómában? Nagyon nehezen. Jól fizet az 1x és biztonságosnak is tűnik!

Szóval a Lazio. Legutóbb szeptember végén kapott ki olasz csapat ellen (Inter), a világoskék gárda. Aztán kétszer remizett (Bologna, Atalanta), majd gyönyörűem kiesett az Európa Ligából, de láthatóan azért, hogy megkaparintsa Itáliában a Bl – indulást érő pozíciót! Kilenc bajnokit nyert a fővárosi alakulat zsinórban úgy, hogy közben a Juve elleni szuperkupát is bezsebelte (ezen a meccsen igencsak pofára estem..). Térjünk is ki a rijadi meccsre. Hogy tudta a Lazio a Ronaldo, Higuain, Dybala támadósort megállítani, és hármat verni a Zebráknak? Roppant okos és türelmes játékkal! Nem adott területet a támadásokhoz Inzaghi együttese. A középpályán megállította a bajnoki címvédőt a római csapat, nem csoda, hogy Sarriék mindössze négyszer találtak kaput. Gyorsan ért aztán ellenfele kapuja elé a Lazio és büntetett. Most is van kivel számolni: Immobile 19 találatnál jár, de Correa is kezdi megtalálni magát. Milinkovic-Savic piaci ára már 70 millió eurónál jár, Európa klasszissá vált az elmúlt években a szerb szűrő. Hiányzik majd a középpályáról Parolo, de Berisha vagy Cataldi személyében adott a megoldás. Lulic és Luis Alberto további minőséget ad a támadások vezetéséhez, nem véletlenül tart 40 gólnál a szezonban a Lazio. A védelemben a sokat megélt Acerbi a főnök Strakosha előtt, és egészen jól működik a rendszer, hiszen csupán 17-szer kapituláltak a rómaiak. Úgy tűnik, hogy idén beérik Inzaghi munkája, s hiába ér kétszer annyit a Napoli kerete, a szervezettség és az összeszokott, taktikus játék elég lesz ellene is.

Erőből próbálja megoldani Gattuso a feladatait, de csupán erőlködésig jut. Első 2020-as meccsén az Inter iskolajátékkal győzött a San Paoloban, és a hasító Sasok ellen sem számíthat sok jóra a nápolyi csapat. Sztárok szerepelnek sztár árban, de korántsem egységes csapatként. Nem csoda, hogy legutóbb alig több mint 30.000 szurkoló ment ki az 55.000 férőhelyes arénájukba, pedig a listavezetőt látták vendégül. Annyit javult a helyzet, hogy Koulibaly felépült így Manolas párja lehet a védelem közepén. Mertens viszont megsérült, de hiába van Lozano a keretben (az Inter ellen is csupán erős negyedórát kapott), úgyis a Callejon, Milik, Insigne trió kezd..hárman eddig összesen 11 gólig jutottak a szezonban. Miközben a Lazio erőssége az, hogy sok gólt rúg, és keveset kap, a Napoli pont ellenkező attitűdöt mutat: keveset rúg, sokat kap! Talán a középpálya lesz a legsebezhetőbb pontja Rómában a vendégeknek, az itt szereplő hármas (Rui, Zielinski, Allan), meglehetősen túlértékelt 150 millióra taksált trió. Bizony a számok nem támasztják alá a teljesítményt, de ami még nagyobb baj, hogy a 8. helyen kínlódó csapatnak ebben a csapatrészben nincs is más alternatívája!

Úgy vélem, hogy egy higgadt okos hazai csapatot látunk majd szombaton. Az önbizalomtól duzzadó Sasok a pálya közepén dönthetik el a mérkőzést, és gyors passzokkal kerülhetnek a nápolyi kapu elé. Kínlódni fog a Napoli, és kívülállóként nem látom, hol találhatna Gattuso fogást aktuális ellenfelén. Az 1x egy jó biztonsági tipp, mindenkinek lehet egy gyengébb napja, s ne lepődjünk meg, ha a semmiből váratlanul máshogy alakul a meccs, mint várnánk. Úgy vélem a Lazio itt minimum jó az egy pontra, mert csapatként előrébb tart ellenfelénél!

Lazio - Napoli: Dupla esély - Dupla esély tipp