Érdemes egy könnyű overt megfogni a Serie A 19. fordulójában! Edzőváltás történt a Griffek kispadján az Inter elleni 4:0-át követően és már két meccsen is látszik, hogy megváltozott a csapat attitűdje. A Stadio Bentegodiban vasárnap koraeste az Ivan Juric kezei alatt középcsapattá váló Hellas Veronához látogat a Genoa, akinek további pontok kellenek a kiesés elleni harcban.

Zajlik az edzőkeringő Olaszországban is. Most Davide Nicola ült le a genovai csapat kispadjára. Tudni kell róla, hogy labdarúgóként a Genoa csapatában nevelkedett, de Siénában lett élvonalbeli játékos, mindösszesen 15 mérkőzés ereéig. Edzőként a Livornót vezette az élvonalba, de egy szezon után kiesett. Érdekes, hogy Ivan Juric (a Hellas jelenlegi trénere) csapatát vette át, az akkor Serie A-ba jutó Crotone sem tudott bennmaradni vele. Nicola volt az Udinese mestere is – 15 meccs -, de ott sem alkotott maradandót. Most nevelőegyesülete kispadjára tért haza, és két meccsen vezette a Griffeket 2020-ban, kijelenthető, hogy sikerrel! Elődje Thiago Motta háromcsatáros felállásban bízott, ami a sereghajtó pozícióig süllyesztette a klubot. Jött a három belső védős rendszer két szélső futóval, ami a gyakorlatban öt védőt is jelenthet egy időben. Stabilizálta a középpályát, Radovanovic és Behrami akár egymás mellett is szerepelhet s így két szűrő is a játszhat egyszerre. A szezonban háttérbe szoruló 26 éves, de mégis rutinos Sturaro kezdett az első bajnokin, Schőne pihenhetett. Váltott a kapuban: Perin visszakerült a Sassuolo elleni meccsre, de Radu megkapta a lehetőséget a Coppában. Elöl átállt a kétcsatáros rendszerre, ahol a vezér a rutinos Pandev. Rögtön jött a győzelem (Sassuolo 2:1), és elmozdult az utolsó helyről az együttes. Nehéz feladat várt rájuk a Coppában, mert a torinói Bikákkal szembesültek idegenben. Mégis kiharcolta a Genoa a hosszabbítást (1:1), és csak a 11-es párbajban esett ki! Úgy vélem, hogy ezzel az attitűddel Veronában is lesz keresnivalója a vendégeknek. Néhány hét alatt rendeződött a védőjáték, s ennek köszönhetően több labda jut az ellenfeleik kapuja elé, Pandev pedig még mindig elnyűhetetlen.

Csoda, hogy a mindössze 75 millió euróra taksált kerettel a 11. pozícióban van a Hellas, ráadásul egy meccsel kevesebbet játszott a mezőnynél, a Lazio elleni összecsapás bepótlásra vár. Csak jelezném, hogy a vendégeket kétszer értékesebbnek árazza be a transfermarkt. Juric a 3-4-3-as felállást favorizálja, és főként úgy szerzi pontjait, hogy kevés gólt kap. A Hellas két korábbi Griffre (Gunter, Veloso) épít elől pedig a rangidős Pazzini (35) a kulcsember még mindig. Az over tekintetében elrettentő a hazai gólarány 19:20. Azaz keveset lő, de nagyon keveset is kap a veronai csapat, ennek köszönheti a tabellán elfoglalt helyét. Mégis bevállalom a tippet, mert legutóbbi négy bajnokiján 17 gól született, azaz négyes átlag fölött!

Úgy érzem, hogy a vendég Griffeknek most kell felvenniük a fonalat, ha benn akarnak maradni! Egy esetleges győzelemmel akár a kieső helyről is elmozdulhat a rossoblue, ehhez viszont gól/gólok kellenek. Az új edző és az új játékrendszer adott, frissességgel nem lesz gond, de ott lesz a játéktéten a Verona is. Szerintem adott lesz a gólváltás, ami már a tippemnek jó. Kell a Genoának a három pont, de nem adja majd könnyen a Verona. Számszerű tippem 1:1, vagy 1:2.

Hellas Verona - Genoa: Gólok száma - Felett/alatt tipp