Döntőhöz érkeztek az ATP CUP csapatai, nem annyira meglepő módon Spanyolország csap össze a szerbekkel, az ausztrálok örülhetnek az álomdöntőnek, így jöhet az 55. Nadal-Djokovic.

Öt mérkőzésen vannak túl a játékosok, Djokovic mind az ötöt nyerte. A szerbeknek már a csoportban is keményebb ellenfeleik voltak mint a spanyoloknak, csutka gázon kellett menni az elejétől, de Djoko ütötte a sérülésből visszatérő Kevin Andersont, majd simán verte Monfilst és Garint is. Az elődöntőben Medvedevet ütötte egy óriási meccsen, és ami a tippnek egész jó, hogy Djokovic száz százalékon pörög, mentálisan nagyon egyben van, komolyan veszik ezt a kupát.

Nadalnak azért voltak meleg pillanatai, az oké, hogy Basilashvilit, és a salakra született Cuevast simán leütötte, de Nishioka ellen már volt szenvedés, és a belgák ellen sem sokon múlt, hogy kiessenek, ugyanis Goffin szépen lejátszotta a jelenlegi világelsőt. Felszálló ágból azért le lehet ütni a spanyolt, ő sem lesz már fiatalabb, ezt megmutatta Alex de Minaur is az elődöntőben, csak ő fejben nem bírta el a nyomást csak szűk két szettig, ami még nem elég Rafa ellen.

Ami a legszembetűnőbb, hogy Nadal az elmúlt hét esztendőben még csak szettet sem fogott Djokovic ellen kemény borításon. Egészen a 2013-as US Openig kell visszamenni az egymás elleni mérkőzésük között, hogy Nadal játszmát, és akkor Nadal győzelmet lássunk keményen. Nem most szakad meg ez a sorozat, Nadalt leterheltebbnek láttam a hét alatt, párszor remegett a léc a spanyoloknak, a borítás miatt itt sima Djokovic győzelmet várok, plusz azért is, mert ez a második meccs lesz, és az elsőt szerintem Bautista behúzza, így majd a páros dönti el.

Djokovic, Novak - Nadal, Rafael: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp