Ahogy oakland kollega már megénekelte, szerintem is belénk törlik a lábukat a dánok, és eléggé meglepne, ha 30 gólon, vagy alatta maradnának a meccs végére.

Eleve félig hazai pályán vannak a dánok, Malmö pont egy jó fél órára van Koppenhágától, így a tizenhárom ezres csarnokból 90% dán fanatikus volt/lesz, és már a dán szurkerek sem a tapsikolós nyugdíjasokból állnak. Az Európa-bajnokság legjobb meccsét tolták le Izlanddal, pechükre Izland a legjobb formájukat mutatta, megállíthatatlanok voltak Palmarssonék. Amúgy sem szórakoznák el szerintem ezt a meccset a dánok, párszor már borsot törtünk az orruk alá, például a 2017-es világbajnokságon, de most már élet-halál nekik mind a két meccs, hiszen csak az első kettő jut tovább a csoportból. Egyébként elég bika a keretük, gyakorlatilag mindig esélyesek a tornagyőzelemre, a belső hármasuk a Lauge-Hansen-Mensah triót bárhol elfogadnák, akik amúgy a legtöbbször balkezes jobb átlövő nélkül játszanak, és cseréből meg Damgaard meg Lasse Andersson jöhetnek, szóval elég erős a keret. Párszor 7 v 6 ellen támadnak kapus nélkül, gyakorlatilag kifogyhatatlan a támadások repertoárja Nicolaj Jacobsenéknek.

A magyar meccs elég langyoskának tűnt, olyan kis esetlennek, aztán egyből utána a dán-izlandot nézhettük, hát nem kis tempókülönbség volt a két meccs között. Őszintén szólva nem ezen a meccsen kell megszerezni a továbbjutást, a mi nagy meccsünk valószínűleg a szerdai Izland elleni ki-ki meccs lesz, így nem lennék meglepve, ha az itt lévő kevés nagy ászok közül a második félidőt átpihennék páran, gondolok itt Bodóra meg Baloghra leginkább. Ez a gyors skandi kézi amúgy sem nagyon fekszik nekünk, a tavalyi vb-n Nagy Lacival, Lékaival, és Bodóval, ami egy kicsit keményebb védekezés volt, ott kaptunk 30 fölött bőven a svédektől meg a norvégoktól is.

Nem nagyon szabad ilyet mondani, de szerintem el kéne ezt a meccset engedni, lazán játszani egy jót, aztán majd Izlanddal lemeccseljük. Simán 30 fölé várom a dánokat.

Dánia - Magyarország: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp