Ez az ACF Fiorentina - Atalanta Bergamo összecsapás az Olasz Kupa nyolcaddöntőinek egyik mérkőzése lesz. Ugyan ezen a találkozón, így előre, esélytelenebbnek tűnnek a házigazda firenzeiek, ám én ezek ellenére mégis az ACF Fiorentina otthoni győzelmére tippelek.

Talán azért is teszem ezt, mert arra gondolok, hogy az Atalanta Bergamo nemsokára a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában fog szerepelni. És ha az van, hogy az Atalanta Bergamo története során most először BL-résztvevő, és rögtön elsőre sikerült továbbjutnia a Bajnokok Ligája csoportköréből a kiesés szakaszba, akkor valószínűleg az a gondolat is ott motoszkál a játékosok fejében, hogy nemsokára ismét BL-meccsek (is) lesznek, a legrangosabb európai kupasorozat tavaszi idényébe jutottak be, s ezek után talán nem éppen most kéne kockázatatni egy Olasz Kupa-meccsen és az esetleges sérülés miatt nem szerepelni a BL további találkozóin.

Természetesen még véletlenül sem gondolom azt, hogy ezen a meccsen "bundázni" fognak majd az Atalanta Bergamo focistái, ám azt azért elképzelhetőnek tartom, hogy néhányan közülük nem azon a nívósabb szinten fognak focizni, mint ahogyan az utóbbi időszakban megszokhattuk tőlük. Ők is "emberből vannak", s talán rangsort állítanak fel maguknak, hogy az olasz bajnokikon ilyen szinten, a Bajnokok Ligájában olyan szinten, míg pedig az Olasz Kupában amolyan szinten próbálnak meg teljesíteni.

Ha pedig még némi szerencséje is lesz a vendégcsapatnak, s az ACF Fiorentina gyengén fog teljesíteni hazai pályán, akkor az Olasz Kupában is továbbjuthat az Atalanta Bergamo. Ha nem lesz szerencséje a vendégcsapatnak, akkor így járt. Ez van és jön másik. Szóval, szerintem, most lehet némi esélye a hazai csapatnak. Főleg annak tudatában így van ez, hogy a hazai csapat a Serie A tabellájának második felében van és már semmilyen esélye nincsen elérni a BL-es- vagy EL-es helyezéseket. Vagyis az ACF Fiorentina számára éppen az Olasz Kupa jelenthet "kiugrási" lehetőséget. Pluszban még az is van, hogy ezen a téren sokkal eredményesebb a hazai csapat, mint az ellenfele.

Tipp: győz az ACF Fiorentina.

Fiorentina - Atalanta: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp