Nem kevesebb mint 9 mérkőzést rendeznek holnap a KHL-ben. Mint az NHL-ben, itt is némi káosz uralkodott az utóbbi időben, ami az eredményeket illeti. A Kazan az utolsó két meccsén elég csúnyán leégett, amin reggel 10-kor javíthat az Amur ellen. A két vereség azért is furcsa, mert nagy hiányzó nincs a vendégeknél. Andrei Pedan 4 gólt és 8 gólpasszt szerzett idén, ő a fontosabb sérült, Lukoyanov viszont csak két pontot szerzett idén. Wikstrand és Yarullin kiemelkedik a védelemből toronymagasan, mindketten 24-24 pontnál járnak. A támadókra nem lehet semmi panasz. A liga 2. helyén van a Kazany, a főcsoportját vezeti, de az Avangard könnyen megelőzheti őket hamarosan. A csatárok közül Azevedo a legjobb 23 ponttal, de 10 csatár van, aki 10 vagy annál több pontot szerzett.

Az Amur 42 pontot szerzett ezidáig, és kijelenthetjük, hogy a liga sereghajtói közé tartozik. A legjobb védőjük Michal Jordan 13 ponttal, és rajta kívül senki más nem tud 10 pont fölött a védők közül. A csatárok közül a két Zohorna és a két Ushenin vezeti a házi pontversenyt, ők négyen vannak 20 pont felett elöl. Igazi kis családi csapat ez az Amur, legalább a vasárnapi pacalnál meg lehet beszélni a taktikát. Sérültek itt is vannak, a legfontosabb talán a már előbb említett Tomas Zohorna, aki 21 pontnál jár idén. A két kapusát jól rotálja a hazai csapat, ugyanannyi meccsen védtek mindketten, és a 2.00 körüli GAA mutató sem nevezhető rossznak semmiképpen.

Az utolsó két meccsen az Admiral és a Torpedo ellen kapott ki a Kazany, ráadásul nem is kicsit. Én ezt főleg a kapusposzton történő megingásnak tudnám be. Az Admiral ellen például 40-et lőttek kapura a kazanyiak, míg a vlagyivosztokiak csak 18-at, mégis bődületes Kazany égés lett belőle. A Torpedo ellen Bilyalov védett, és szerintem holnap is ő kap esélyt. Brutális mutatója van a srácnak. 21 meccsen csak 21 gólt kapott, ami félelmetes. Az emberelőnyökben meglepő módon kb. ugyanazt tudja a két brigád, de a Kazany inkább 5v5-ben szokta termelni a gólokat. Az emberhátrányos védekezése viszont a legjobb a ligában a vendégeknek. Az Amur ma játszott egy kemény meccset az Omszk ellen, ahol büntetőpárbajban kaptak ki. A kazanyiak egy nappal többet pihenhettek, ma sem játszottak, holnap fáradt lábak ellen mehetnek ki a pontokért. Nem hinném hogy egymás után 3 ilyen csapat ellen lebőgne az AK Barsz, a sima rendes játékidős győzelem várható vendég részről. Ráadásul 1.69-et ritkán adnak érte.

Amur Khabarovsk - Ak Bars Kazan: Rendes játékidő - Mérkőzés tipp