Ismét összecsap a Metallurg és a Traktor, ami mindig egy érdekes meccs. A Metallurg azért már évek óta jobb csapat (vagyis jobbnak van elkönyvelve) mint a Traktor, de az egymás elleni mérleg azért inkább a Traktor felé billen. Az idei szezonban eddig kétszer csaptak össze, és 1-1 az egymás elleni mérleg. Hiányzó egyik oldalon sincs, vagyis a Traktornál írnak, de a két említett játékos együtt 3 pontot szerzett idén, szóval... mintha ott se lennének.

A Metallurg jelenleg a 12. helyen áll a ligában 53 ponttal. Az vitathatatlan, hogy szebb időket is megélt már a Magnyitogorszk, nem is annyira régen még a bajnoki címért harcoltak. Az idei szezonban volt egy nagyon komoly hullámvölgyük, ennek is tudható be, hogy csak a középmezőnyben vannak jelenleg. Kapuban Koshechkin várható kezdőnek, aki 94% feletti mutatóval rendelkezik, és 1.76-os bekapott gólátlaggal. A védők annyira nem termelik a pontokat, mint normális esetben kellene nekik. Yakovlev és Matushkin 13-13 pontos, Antipin 12 pontos, a többiek mind 10 pont alatt. A csatárok közül Mozyakin még mindig remekel, 31 pontnál jár, Rasmussen 29 pontos. Itt van egy nagyobb rés, Nestrasil 18 ponttal a 3., holtversenyben az ex NHL-es Kozunnak, aki szintén 18 pontos. Őket Kulemin követi 17 ponttal.

A Traktor is a liga sereghajtói között van, bár az utóbbi időben már mutatnak életjeleket. A Szocsit, a Torpedot és az Omszkot is megverték, de ezek inkább csak ilyen kiragadott életképek. Kapuban szerintem Fedotov fog védeni holnap, ő 2.20-as bekapott gólátlaggal bír. A védők közül Bailen 18 ponttal és Virtanen 16 ponttal emelkedik ki. Egyébként a Traktor már évek óta nagyobb hangsúlyt fektet a védelmére, ami sokszor be is vált már nekik. A csapat két legjobbja Sedlak 28 ponttal és Calof 26 ponttal.

A Traktor azért néha el tud csípni 1-2 csapatot, de sorozatban nem igazán tudják hozni a győztes meccseket. Ellenben a Metallurg az elmúlt 10 meccséből csak 3 alkalommal kapott ki. Az utóbbi 4 nyertes meccsükön mindig hozták a 3 (vagy több) gólt a vendégek, és ez várható a Traktor ellen is. A Cseljabinszk a főcsoportban a legtöbb gólt kapó csapat, 48 meccsen 126-ot kaptak. Az egész ligában is gyenge ez, csak 3 alakulat kapott be többet náluk, de a Minszk és a Riga csak pofozógép idén. Az emberelőnyök tekintetében a 7. legjobb a Metallurg, a Traktor meg a 6. legjobb az emberhátrányos védekezésben. Számomra meglepő, hogy 2.18-as szorzót adnak a 3 vendég gólra. Azért nem túl éles ez a Traktor, a Metallurg meg az utóbbi időben meggyőző formát mutat. A nap ajándéka lesz ez szerintem, és már a 2. harmadra várom a 3 vendég gólt.

Traktor Chelyabinsk - Metallurg Magnitogorsk: A vendég csapat összes gólja - Rendes játékidő - Felett/alatt tipp