Az Európa-bajnokság előtt jó eséllyel azt gondolhattuk, hogy ez a mérkőzés dönthet majd arról, hogy melyik csapat megy tovább a középdöntőbe a dánokkal, most meg egy kis okossággal akár ki is lehetne ejteni a tavalyi világbajnokot.

Izland nagyon jó. Ezek a skandi csapatok mindig elő tudnak húzni valami váratlant, és nem igazán ijednek meg a saját árnyékuktól. Nagyon előretolt nyílt a védekezésük, sok labdát lopnak, amiből következik, hogy rengeteg leindítás gólt is szereznek. Nem szopogatják a labdát, egy-két gyors passz után vagy tüzelnek 9-10 méterről, vagy a beállóst játsszák meg, akitől onnantól már tisztán nem lehet elvenni a labdát. Fiatal és rutinos kézisek egészítik ki egymást, legtöbben Bundesligában vagy a svéd bajnokságban pallérozódtak, elég csak a 40 éves Peterssonra vagy Sigurdssonra gondolni, de a válogatott húzóembere azért Palmarsson. Mind a két csoportmeccsükön 30 fölé mentek, a dánok 31-et, az oroszok pedig 34-et kaptak. Tartalékolni sem tudnak, mert elképzelhető olyan forgatókönyv is, hogy ezek a pontok a középdöntőben számíthatnak.

A magyarok hatalmas bravúrt mutattak be, mégis egy kicsit keserű lehet a szánk íze, annyira közel volt a fix továbbjutás és most nem volt szerencsénk. Nagyon sokat kiadtak magukból a fiúk, viszont sok volt a hiba is, rengeteg ziccer maradt ki, és a dánok is bűn rosszak voltak, azért valljuk be magunknak. Nagyon sok olyan gólt kaptunk, amikor gyorsan jöttek a dánok és nem lépett ki senki, 9 méterről tisztán lőni pedig már a profiknál ziccer kategória, és ebben nagyon erősek az izlandiak is.

Kicsit tartok attól, hogy sokat kivett a dán meccs a fiúkból, viszont Palmarssonék megállíthatatlannak tűnnek, a góllövéssel nincs problémájuk, gyanusan a 30-at inkább felülről karcolják majd, mintsem alulról.

Izland - Magyarország: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp