Ha minden egyes alkalommal bukok a magyarok ellen, hát legyen, akkor végigviszem a döntőig, de ebben a középdöntős csoportban durván kiemelkednek a norvégok, a franciák és a dánok kiesésével óriási esélyt kaptak, és hát a legstabilabbnak tűnnek a spanyolok mellett. A tavalyi világbajnoki ezüstérmes mindenkit megszórt, csak a franciák ellen maradtak 30 gól alatt, ott is 28-at hoztak össze. Mentálisan is a legerősebbek, Sagosenen kívül nincsen kiemelkedő név, csapatként darálnak be mindenkit. Sérülés miatt nincsen Myrhol és Tonnesen, és szinte meg sem érzik, Tonnesen remekül helyettesíti Röd és Reinkind. Szerintem az egyik leggyorsabb csapat, mind kidobásból, mind középkezdésből iszonyat tempót diktálnak, a portugál meccs félidejére százzal kevesebbet passzoltak, mint a luzitánok. Hát igen, ez nem foci, hogy ez para lenne, gyakorlatilag alig van olyan támadásuk, hogy passzívig mennének, 9-10 méterről minden gondolkodás nélkül szétpüfölik a kaput, szélről meg legendásan biztos kezűek.

A magyar válogatott óriási tettet hajtott végre, hogy a halálcsoportból elsőként ment tovább, és két pontot vitt a középdöntőbe. Izland és Dánia ellen minden összejött, Mikler parádésan védett, az egész csapat erőn felül teljesített. Aztán ha ebben a csoportban van csapat, akitől nem lesz cink kikapni, az Norvégia lesz. A svédek a szlovénok és a portugálok is a verhető kategória, viszont a norgék más szintnek tűnnek.

A norvég tempó sok lesz szerintem már, az elmúlt években rendre 30 fölé jutottak a skandinávok ellenünk, a realitás azt mondja, hogy holnap is így kell történnie, aztán majd meglátjuk.

Norvégia - Magyarország: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp