Ismét a Leicester City idegenbeli győzelmére tippelek, de közben pedig reménykedek nagyon, hogy ezúttal márpedig nyertes lesz a tippem és nem pedig sokadjára ismét az fog történni, hogy a mérkőzés végén némi szerencsének köszönhetően egyenlíteni fognak a hazaiak, s én már megint vesztesként lógathatom majd az orromat. És, persze, már így előre is bocsánatot kérek! Még nem tudom pontosan, hogy miért kérek így már előzetesen bocsánatot, ám szerintem most még úgyis csak az a lényeg, hogy még idejében bocsánatot kérjek valamiért, s vélhetően majd utólag talán meg fogom tudni, hogy kellett-e bocsánatot kérnem már ennyire időben. Szóval: előre is bocsi!

Szerintem ennél a Burnley - Leicester City mérkőzésnél most leginkább az a forgatókönyv van érvényben, hogy a Leicester City-rivális Manchester City ebben a fordulóban már megint akkorát bukott, mint az ólajtó. A szombati Manchester City - Crystal Palace mérkőzés 2-2-es döntetlennel zárult, s a 48 pontos Manchester City ezen újabb otthoni pontvesztése azt jelenti a 45 pontos Leicester City számára, hogy egy újabb idegenbeli győzelemmel 48-ra növelheti a pontjainak számát és e tekintetben beérheti vetélytársát. Természetesen nem fog előzni a helyezéseknél, hanem maradni fog a 3. helyen, viszont a Leicester City számára nagyon fontos lenne a Burnley elleni idegenbeli siker, mert nagyon közelít hozzá a tabellán - egyelőre még csak - 4. helyezett londoni Chelsea.

Szóval ez a Burnley - Leicester City meccs egyáltalán nem lehetne elhanyagolható dolog a leicesteri együttes számára. Sőt, amennyiben az angol élvonalbeli bajnokság végén valamilyen bajnoki érmet akar nyerni a Leicester City, akkor most illene nyernie. Hogy ezt tényleg megteszi-e avagy nem, az vasárnap délután úgyis ki fog derülni.

Hiányozni fognak (persze, már akiknek): Johann Gudmundsson, Ashley Barnes, Jay Rodriguez és Robbie Brady, illetve Wilfred Ndidi, Daniel Amartey és Wes Morgan. Ez a lista is azt erősíti meg nekem, hogy a vendégek könnyedén bírnak majd nyerni, ha nem "szórakoznak".

Tipp: győz a Leicester City.

Burnley - Leicester City: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp