Rég nem játszott hazai pályán mérkőzést a Bilbao (még december közepén), s akkor sem kényeztette el a San Mames szurkolóit, hiszen egy gól nélküli döntetlent játszott (Eibar). A baszkok a tabella első felében vannak, egy esetleges győzelemmel hárompontnyira kerülnének a Bl-indulást jelentő negyedik pozíciótól. Ellenfelük a kiesés ellen menekülő Celta. Megpróbálom kihasználni a bukik over árazását, de látni kell, hogy nem véletlenül lőtték azt 1.40 fölé!

Baromi kevés gól esik a baszkok mérkőzésein. Kijelenthető, hogy a 20:13-as gólarány, összességében 33, a legkevesebb a ligában. Itt és Aduriz sérülésében van a fő ok, ezért ilyen magas a 1,5 over! Valójában viszont Galitano mester kimondottan jó támadókkal kalkulálhat: Williams ára 50 millió euró fölött és mindig kérdés, hogy meddig tudja őt tartani a Bilbao; Raul Garcia a házi gólkirály öt találattal, míg Muniainban csékáként igazi vezér. Akkor mégis miért ilyen gólszegény a csapat? Úgy vélem, hogy ez taktikai kérdés. Az úgymond kiscsapatok a pontszerzés reményében beállnak bekkelni, s nem tud velük mit kezdeni a támadósor, mert annyira mégsem extra, mint amennyire ígéretes. A nagyok ellen, meg az Unain Simon előtt áll össze az igen stabil védelem Berchichével és Capával a szélen, akiket igen nehéz egy az egyben megverni, s mögéjük kerülni. Roppant dicséretes a szezonban kapott eddigi 13 gól, ennek köszönheti előkelő pozícióját a piros/fehér alakulat. Viszont hogyha többet akarnak elérni, akkor lassan több kockázatot is kell vállalni. Azt gondolom, hogy a kiéheztetett hazai publikum előtt első 2020-as meccsén győzelemre tör majd az Athletic, s az ellenfelük stílusa kedvez a 1,5 overnek!

Szépen egyenletesen kapja (29) és adja (16) a gólokat a Celta. Mivel ők a kiesés ellen harcolnak, kénytelenek belátni, hogy csak győzelmekkel lehet eltávolodni a veszélyes zónából. Teljesen mindegy, hogy ki az ellenfél az ő helyzetükben az egy pont nem sokat ér. Aspas hét találatnál jár, alá építi a csapatot Oscar Garcia. Jó hír, hogy Denis Suarez felépült sérüléséből, és a szélsővédő Araujo is letöltötte eltiltását, így a vendégek erősödtek az Osasuna elleni 1:1 óta. Érdekes meccsre számítok, mert mindkét együttes számára csak a három pont az elfogadható. Így kizártnak tartom a 0:0-át, viszont bármelyikük is szerez egy gólt, megfordul majd a játék képe. Azaz egy hazai vezetés után nem ülhet rá a minimális előnyre a Bilbao, míg a vendéggyőzelem teljességgel elfogadhatatlan a baszkoknak. Úgy érzem jönni fog a meccsen minimum két találat!

Tetszik, nem tetszik..kritikus pillanatához ér számomra a januári Guru. Azt vettem észre, hogy az első 4-5 tippem/ajánlásom minden hónapban megáll/bejön, de aztán törvényszerűen jön egy-két hiba. Általában az ötödik és a nyolcadik elemzés között jön el ez a pont, ebben a hónapban ez a hatodik beküldött tippem a játékban. Ezért a tét a lehető legkisebb a várható veszteség csökkentése végett. Nincs mit tenni, nem tudom kihagyni, átugrani a 6-8. elemzés közti szakaszt…

Athletic Club Bilbao - Celta Vigo: Gólok száma - Felett/alatt tipp