Lassan vége az idei NFL szezonnak, néhány lépés választ el attól, hogy megtudjuk ki játssza az 54. Super Bowlt. Az AFC konferencia döntőjébe kisebb meglepetésre, két váratlan csapat játssza, mégpedig a Kansas City Chiefs csapata fogadja a Tennessee Titans gárdáját. Ezért is szép sport az amerikai futball, mert előre jósolni lehetetlen. Még a play off előtt nálam a Ravens fix AFC győztes lett volna, de a Titans átírta a képet.

Chiefs megérdemelten jutott a konferencia döntőbe, az alapszakasz előtt simán play off esélyes csapatnak néztek ki és ezt be is bizonyították. Pedig a szezon közben jöttek kisebb-nagyobb sérülések, hol Mahomes, Hill, vagy a futók dőltek ki. De túl vészelték az időszakot és most már csak egy lépés és megvan a Super Bowl részvétel. Ha pusztán a csapatokat nézem és még az alapszakasz előtt járnánk akkor sima Chiefs győzelem. De ez a Titans okozhat még fejfájást. A főnökök támadó oldalon megvannak, az offense teljesítménye Mahomesal a fedélzeten idén se lassít. Mahomes statisztikái kiválóak, pontos, hosszú labdákat megdobja és konzisztens teljesítményt nyújt, ami aranyat érhet. Futó poszton már kicsit gondba vagyok, mert a rosteren lévő RB-k mindig tudnak jó mecset nyomni, csak azt nehéz kitalálni kinek fog kijönni a lépés. Elkapó poszt Hill, Watkins, Hardman nem rossz, sebességben kevesek veszik fel a lépést. Hill eszméletlen, őt levédekezni nem lesz egyszerű. De Hill mellett is van még egy életveszélyes célpont, ő pedig Kelce, na rá nincs ellenszere a Titans defensenek. Kelce ezen a mérkőzésen lubickolni fog, mert a Titans LB sor nem fogja megállítani. Védelem nagyon kétarcú, futás ellen rossz, de a passz elleni védekezés rendben. Igazi mis-meccsek lehetnek, mert a Titans pont egy futás orientált alakulat, amelyben pedig a Chiefs védelem nem hatékony. A védőfalból Jones játéka erősen kérdéses, hiánya nem kedvez a hazai csapat számára. LB sor nem kiemelkedő, de a secondary Mathieu vezetésével a legutóbbi Titans elleni mérkőzés óta egyre jobb képet fest.

Titans egy szerethető, kellemes meglepetés. A szakértő nagy része nem várt tőlük ilyen teljesítményt, főleg, hogy az alapszakaszt Mariotával kezdték és szabadügynöknek elhozták a Miamibe lesajnált irányítót Tannehillt. Aztán csak szenvedett a csapat és Vrabel mester meghúzta a váratlant Mariota a padra, Tannehill a kezdőbe és a csapat teljesítménye 180 fokot fordult. A rájátszás során ez a csaapt legyőzte a regnáló bajnok Patriots gárdáját, ahol a liga egyik legjobb defense volt. Utánna a liga legjobb csapatát és egyben legjobb futó arzenálját ütötték ki, most pedig a liga leghangosabb stadionjában kell helytállni. Nem egyszerű, de az a szerethető csapat megoldja vagy elbukik. A play off során keveset láttunk Tannehillből, de most ismét dobhat egy-két üres passzt. Alapszakasz során az egyik legpontosabb és legjobb passer ratingel rendelkező játékosa volt. De a csapat elbírta Tannehill menedzselését, mert a futó szörny Henry kisegítette. Henry teljesítményét leírni is kevés, mert sorra dönti a rekordokat, ma is szépen teljesíthet, mert a Chiefs védelem futás megállítása nem működik. Mindenki tudja, hogy Henryt ki kell kapcsolni, de sem a Patriots, sem a Ravens nem tudta. Elkapó poszton az újonc A.J. Brown kiváló, mellette Davis, Sharpe, Smith nem rossz. Támadófal szépen teljesít, így jó védelemmel szolgál az irányítónak, főleg ha Jones nem bevethető a másik oldalon. Védelem futás ellen jobb, mint passzok ellen. Itt is egy mis-meccs, mert a Chiefs passzolni tud. A Titans megoldja a futás, mert a hazai csapat arzenálja nem túl erős, de Hill, Kelce pusztíthat. Érdekes lesz látni, miként veszik fel a versenyt a gyengébb párosítások.

Összességében tovább írom a tündérmesét és menjen Super Bolwba a Titans. mert ha ismét bealszik a Chiefs, az biztos, hogy 50 pontot nem dobnak a Titansnak. Mert ők tudják menedzselni az órát és ilyenkor Henry is hozni fogja három kísérletből a 10 yardot. Biztosra megyek ezért 10 pontnál többre nem kap ki a Tennesse gárdája.

Kansas City Chiefs - Tennessee Titans: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp