Ez a Piacenza - Triestina mérkőzés az olasz harmadosztályú focibajnokság B-csoportjának utolsó összecsapása a 21. fordulóból. Nem viseli a fordulója rangadója megtisztelő címet, hiszen azon találkozó az 1. helyezett LR Virtus Vicenza és a 3. helyezett Carpi FC közötti derbi volt. Amelyen a hazai csapat - vagyis a legendás világbajnok és sokszoros gólkirály Paolo Rossi egykori klubja - 1-0-ra győzött. Ennél a Piacenza - Triestina meccsnél mindössze csakis az fog történni, hogy a 35 ponttal 6. helyezett házigazda Piacenza fog játszani a 26 ponttal 11. helyezett vendég Triestina ellen.

Szerintem azt azért mindenképpen érdemes tudni, hogy az otthon játszó Piacenza már csak amiatt is motivált lehet a győzelem megszerzésében, mert leszakadóban van a dobogótól, s ez a találkozó biztosíthatja számára az egyik utolsó lehetőséget arra, hogy egy újabb győzelem révén ismét felzárkózzon közvetlenül a dobogósok mögé. És így a hátralevő meccseken ne csak azért küzdhessen a Piacenza, hogy érmet szerezhessen, hanem azért is küzdhessen, hogy feljutási osztályozós helyezésre kerüljön.

Röviden és tömören az előbb megemlítettek jelenthetik a tétet a hazai csapat számára. Természetesen simán és nagyon könnyedén előfordulhat az is, hogy - az általam megtippelt "Piacenza -1 gól háromesélyes hendikeppel" helyett - csak mindössze 1 góllal fog nyerni otthon a Piacenza. Ha így lesz, akkor ez nekem bizony nem fog semmi jó dolgot jelenteni, hiszen a sima hazai győzelem egyben azt is fogja jelenteni, hogy vesztes lett a tippem.

Én ezzel a "Piacenza -1 gól háromesélyes hendikep" tippel arra "megyek", hogy a Piacenza nyerni fog ugyan otthon, ám úgy gondolkoznak majd a játékosok, hogy a vendégcsapat is bármikor lehet annyira szerencsés, hogy szerezzen egy gólt. Ezért aztán, vélekedek én, inkább a biztosra menő Piacenza - amolyan biztos, ami biztos alapon - szerezni fog majd legalább 2 gólt. És, talán, a Triestina mégsem lesz olyan mázlista, hogy gólt szerezzen idegenben. Talán!

Tipp: Piacenza -1 gól háromesélyes hendikep.

Piacenza - Triestina: Háromesélyes fogadás hendikeppel - 3-Way Hendikep tipp