Nem azt szoktuk meg a LaLiga péntek esti meccseitől, hogy potyognak a gólok. Általában semmitmondó csapatok feszülnek egymásnak, főleg a tabella alsó feléből, aztán gyömöszölik egymást. Viszont a közelmúltban azért megjelentek a gólok is, Eibar-Granada 3-0; Valladolid-Leganés 2-2, Leganés-Getafe 0-3.

Ami az Osasunát és a Levantét illeti, hasonló cipőben járnak. Jelenleg a kiesés réme és a Bajnokok Ligája sem fenyeget. Érdekes a helyzet, mert a kieséstől és a BL indulástól is kb 10-10 pontra vannak ezek az együttesek. De ez is olyan, mint a sportfogadás, felfelé nagyon nehéz haladni, viszont lefelé annál könnyebb.

Mégsem hiszem, hogy rámennek egy unalmas 0-0-ra, bár rövid távon egy pont is jól jön. A Levante igazi vad csapat, rengeteg támadása van, rengeteg lövése, viszont a védekezés a szörnyű és a katasztrofális között mozog. A valenciaiak védekezése talán a legrosszabb a ligában, és csak azért nem kapnak olyan sok gólt, mert Aitor Fernandez minden meccsen fog 2-3 óriási ziccert. Legutóbb is ez volt a helyzet, az Alavés 2-3 ajtó ablak ziccert rontott 1-0 után.

A Levante és az Osasuna is elég sok lövéssel próbálkozik, a támadásokat mindkét együttes igyekszik lövéssel befejezni. A 4. és 8. helyen állnak meccsenkénti lövésszám szempontjából, az szintén nem rossz.De ha fordítunk a helyzeten, és a védekezés szempontjából nézzük a helyzetet, akkor a Levante masszívan ligaelső. Átlagban 16,5 lövést engednek az ellenfeleknek, ami egész brutálisan szám. Ilyen szempontból a Getafe a legjobb, 7,6 lövést enged meccsenként. Igazi könnyűlovasság, a Levante focistái keresik legkevésbé a test-test elleni kontaktot, a legkevesebb szerelést mutatják be. Tényleg nincs olyan szegmense, mutatója a védekezésnek, amiben a Levante ne lenne ott a legrosszabb csapatok között. Tényleg kész csoda, hogy a kapott gólok száma ezzel szemben annyira nem gáz, de Aitor Fernandez messze a legtöbb védéssel rendelkezik a ligában, neki minden meccsek raklapnyi ziccerrel kell szembenézni. Aztán az Osasuna főleg Avila révén nagyon agilis játékra képes, otthon ezt a Levantét tesztelni fogja. Abban bízom, hogy beindul az adok-kapok

Osasuna - Levante: Gólok száma - Felett/alatt tipp