Qique Setien első meccse a Barcelona kispadján nem hozott gálát. A Barca 1-0-ra nyert, ehhez kellett egy piros lap a Granadánál, meg egy szokásos Messi villanás. Puig agilis játéka, labdaszerzése, és Vidal nem akármilyen gólpassza előzte meg a Barca gólját, de azért látható volt, hogy az átmenet a Valverde-érából nem lesz zökkenőmentes.

Számomra egyelőre kérdéses, hogy Setien meg meri-e húzni a Mestallában a 3-védős rendszert, vagy sem. Szerintem nem. Ha meghúzza, ha nem, én simán látok két Valencia gólt ebben az összecsapásban. Eleve a szombat 16:00 az az időpont, amikor a Barca idegenben nagyon sokszor megroppan. Persze ezt stattal nem tudom alátámasztani, de jópár olyan eredmény él bennem, amikor sörmeccsről hazaérve azt látom, hogy kedvenc csapatom ég.

A Valencia legutóbb 5-2-őt játszott a Barcával a Camp Nouban már Celadessel. Aztán előtte a Copa del Rey fináléjában Gameiro és Rodrigo dugóival nyerni tudott a Valencia a Barcelona ellen, a 3. 2019-es találkozójukon bajnoki meccsen 2-2 lett a végeredmény. Szóval 2019-ben 3-szor találkoztak, a Valencia mindig két gólt lőtt, egyszer nyert, egyszer ikszelt, és egyszer kikapott. Hogy most mire lesz elég a két lőtt gól, azt nem tudom, csak azt tudom, hogy lesz minimum két lőtt gól. Ebben a Setien-féle rendszerben, vagy ne is nevezzük rendszernek, felfogásnak, filozófiának sokkal inkább, a játék inkább dominál. Megjelenik majd ismét a nagypályás futsal, például a Granada ellen láttuk, hogy Grizi saját alapvonaláig jött vissza szerelni, de majd ugyanígy látjuk, hogy Umtiti meg Pique az ellenfél tizenhatosa előtt húzza meg a cselt. Busquets amolyan söprögetőt játszott papíron, aztán valójában ez majd hogy néz ki egy Valencia ellen a Mestallában, az megint kérdés. Ez a Granada elleni Barca még nem Setien Barcája volt. Nekem úgy tűnt, mint egy éheztetett, láncra vert kutya, akit épp mentenek, aztán kaját is tesznek elé. Az is először óvatos, még fél, aztán amikor rájön, hogy ezúttal nem verik meg, elkezdi élvezni az új helyzetet. Nos, bízom benne, hogy a Valencia elleni találkozón mér a Setien-féle filó előnye és hátránya is jelentkezik, én úgy vélem, itt a lőtt és kapott gólok is megjelennek majd a Barcánál, a Túria-partiak meg apait-anyait beleadnak majd.

Valencia - FC Barcelona: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp